روشهای دینی؛ بارزترین و کمهزینهترین راه مقابله با بیماری قرن
کمهزینهترین راه مقابله با بیماری قرن چیست ؟

به گزارش کارگرآنلاین بر اساس یافتهها و تحقیقات جدید، استرس یک واژه کلیدی و عامل خطر در ایجاد فاکتورهای خطر بیماریهای خطرناک و کشنده از جمله قلبی عروقی و فشار خون محسوب میشود و از لحاظ فیزیولوژیکی در افزایش بقیه فاکتورهای خطر نیز تاثیر مثبت دارد که بروز آن در زندگی انسان فرآیندی قابل پیشگیری است.
یکی از بارزترین راههای مقابله با استرس، بهرهمندی از روشهای دینی است که کمترین هزینه را داراست و قویترین نتیجه را دنبال دارد به طوریکه با کمک و استعانت از درگاه حضرت احدیت و اعتماد به او و توکل کردن و پناه بردن به جایگاه رفیع و با عظمت او میتوان شرایط ایجاد استرس را بر طرف ساخت.
ارتباط بین استرس و بیماریها کاملا ثابت شده است و تخمین زده میشود که ۵۰ تا ۸۵ درصد بیماریها توسط استرس و یا به کمک آن ایجاد میشود در هر صورت برای حفظ موقعیت سلامتی و تعادل لازم است اشخاص تلاشهای رفتاری در جهت افزایش توانایی خود برای مقابله با استرس انجام دهند که بهرهمندی و تقویت اعتقادات مذهبی از جمله روی آوردن به نماز، تقویت باورهای مثبت، مهارت حل مشکل، مهارتهای اجتماعی و حمایتهای اجتماعی از جمله این تلاشهای رفتاری برای مقابله با استرس است.
در یکی از پژوهشهای علمی با انجام تست استرس در یکی از بیمارستانها، رابطه مستقیمی بین بیماران مبتلا به فشار خون بالا با انجام اعمال مذهبی از جمله خواندن نماز و چگونگی آن، به دست آمده است و از سوی دیگر تاثیر عامل زندگی شخصی افراد در روابطی چون روابط همسری، خانوادگی و احساسی بر میزان استرس افراد بررسی شده است که با استفاده از آنها میتوان اهمیت استرس را در زندگی شخصی ارزشیابی کرد.
بررسیها نشان دادهاند که تحریکات روانی ناشی از شرایط نامناسب محیط اجتماعی نیز سبب افزایش اشتها برای دریافت نمک میشود به طوریکه توجه به دادههای بدست آمده به این نتیجه میرسیم که استرسهای محیطی یکی از عوامل اصلی در ایجاد بیماریهایی مثل فشار خون بالا است و به بیان دیگر تحریکات روانی مستقیم باعث بالا رفتن فشار خون میشود.
مطالعات پژوهشی نشان میدهد که رویدادهای پر تنش، لزوما به اختلالات جسمی منجر نمیشود ولی افرادی که به معنویات توجه دارند از یک سو اهداف شفافی دارند و جهت رشد نیروهای بالقوه خود به تجربیات مختلف دست میزنند و از سوی دیگر بر اساس این تحقیقات ۴۸ درصد زنان ۶۵-۵۵ ساله از اضطراب شدید رنج میبرند در حالی که ۱۵ درصد مردان این گروه سنی دارای اضطراب شدید بر اثر عوامل ثابت هستند که این بیانگر تاثر متفاوت زن و مرد از عوامل استرسزا است.
از سوی دیگر تحقیقات بیانگر آن بوده که استرس و فشارهای روانی در زندگی امروزی به خصوص در سالمندان که قدرت تطابق و سازگاری آنها کاهش مییابد میتواند باعث ضایعات پاتولوژیک وسیع شود.
اکثر افراد مورد پژوهش در دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به فشار خون بالا در این تحقیق و پژوهش، ساکن شهر و دارای تحصیلات پایینتری بودند و بدین صورت میتوان گفت که سکونت در روستاها که از زندگی در دنیای ماشینی و پرهیاهوی شهری بدور است میتواند عامل مهمی در عدم ابتلا به فشار خون بالا باشد.
تاثیر ارزشها و اعتقادات مذهبی در سلامت افراد در پژوهشهای گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج بررسی حاضر پیشنهاد میکند که مقابلههای مذهبی از جمله روی آوردن به نماز یک عامل کلیدی در ارزیابی و کاهش استرس در مبتلایان به فشار خون بالا است به طوری که نمازهای واجب یومیه نقش مهمی در ایمن کردن انسان در مقابل استرسها و مشکلات گوناگون زندگی ایفا میکنند.
درباره تأثیر مذهب بر سازگاری بیماران جسمی بررسیها زیادی انجام گرفته و طبق توصیه دکتر اجرای استراتژی مذهبی برای مقابله با استرس و جلوگیری از عوارض همانند فشار خون بالا و ایجاد یک عمر طولانی همراه با سلامت مفید است که شامل چهار قسمت عشق ورزی به خدا، اقرار به نعمتهای خدا، شکرگزاری، دعا و نماز به درگاه خدا است.