لازمه رسیدن به سلامتی ازمنظر قرآن
قرآن و تعیین مهمترین لازمه برای رسیدن به سلامتی
به گزارش کارگرآنلاین مهدی مصری، دبیر کمیته راهبردی قرآنپژوهی و طب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ویژگیهای لازم برای نیل به سلامتی کامل از منظر قرآن، گفت: عزم و اراده، کنترل هیجانات و رضایت الهی علاوه بر رضایت فرد در افعال و زندگی از جمله مهمترین عوامل و مؤلفههایی هستند که فرد را در حفظ و ارتقای سلامت و نیل به سلامت کامل از منظر قرآن یاری میدهند.
مصری با اشاره به اراده به عنوان ویژگی اساسی برای نیل به سلامت کامل از منظر قرآن، گفت: دستیابی به سلامتی که از منظر قرآن و احادیث مطرح شده نیازمند اراده و عزمی است که انسان باید آن را در جایجای افعال و فرازهای مختلف زندگی خود مورد نظر قرار دهد تا به آنچه مطلوب قرآن به ویژه در حوزه سلامت است و در احادیث، آیات و روایات آمده بتواند دست یابد.
وی تصریح کرد: دومین چیزی که برای دستیابی به سلامت کامل از منظر قرآن باید مورد توجه انسان قرار گیرد توانایی کنترل هیجانات است که در شرایط مختلف بر انسان مستولی میشود و بسیاری از راهکارها و دستوارتی که در قرآن و احادیث ارائه شده به همین منظور و برای تعدیل و کنترل همین هیجاناتی است که خروج از حالت اعتدال در آنها منجر به افت سلامتی در انسان میشود.
مصری کنترل هیجانات انسانی را راهی موثر در پیشگیری از بیماریها دانست و گفت: بسیاری از بیماریهای جسمی ریشه در این بیماریهای روحی و روانی دارد که سر منشا آنها نیز بروز هیجانات و خروج از حالت اعتدال است که با کنترل آن میتوان بسیاری از بیماریهای خطرناک و ناشناخته امروزی را نیز کنترل و پیشگیری کرد.
مصری با اشاره به سومین عاملی که منجر به ارتقای سلامت انسانی و تحقق سلامت کامل میشود، گفت: حصول رضایت الهی علاوه بر رضایتی که هر فرد، خود باید در زندگی داشته باشد سومین عاملی است که سلامت انسان را تامین کرده و آن را ارتقا میدهد.
وی افزود: لازمه چنین رضایتی، ایمان به غیب و برخورداری از هدایت الهی است که خداوند خود چراغ هدایت بر انسان روشن کرده و آدمی میتواند با تمسک به سیره و تعالیم الهی در مسیر تحقق رضایت خداوند گام بردارد و به اوج سلامت یعنی سلامت کامل دست یابد.
مصری با اشاره به اینکه این سه عامل، زیربنایی سلامتی انسان از منظر قرآن و به عنوان عوامل نیل به سلامت کامل مطرح میشوند، افزود: انسان سالم برای رسیدن به این حد از سلامت، باید شاخصهای مادی و معنوی را بر اساس جهتگیری دینی در اختیار داشته باشد تا آنها را مورد توجه قرار دهد و بر اساس این شاخصها در مسیر سعادت و سلامت گام بردارد که اینچنین شاخصهایی در متون دینی و اسلامی به وفور مطرح شده و به چشم میخورد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر لازم است انسان، معیارهای انسان متعالی، سرافراز و والا که یک انسان کیفی پر محتوا و جهان شمول هست را در نظر داشته باشد که بتواند به آن انسان سالم بر اساس شاخصهایی که پیش از این برشمرده شد دست یابد.
مصری در پایان تاکید کرد: در اختیار داشتن شاخصهای مادی و معنوی بر اساس جهتگیری دینی از یک سو و در نظر داشتن شاخصهای انسان متعالی، سرافراز و والا از سوی دیگر به انسان برای رسیدن به سلامت کامل با آن ویژگیهایی که قرآن آنها را برشمرده و برای نیل به سعادت لازم است و اینچنین سلامتی کامل از منظر قرآن برای انسان امکانپذیر است.