آشنایی با نقش نیایش و عبادت در کاهش افسردگی
به گزارش کارگرآنلاین سید مهدی صابری، با اشاره به تأکید سازمان بهداشت جهانی در رابطه با افسردگی اظهار کرد: دلیلی که امسال سازمان جهانی بهداشت به افسردگی پرداخت این بود که این یک بیماری شایع و ناشناخته است و مردم در روال عادی زندگی علائم آن نفهمیده و نمیدانند چه کار کنند لذا به درمانگران مراجعه نکرده و یا به درمانهای نامناسب روی میآورند که این موجب افزایش بار افسردگی میشود.
وی افزود: در تعریف سلامت به چهار بعد توجه میشود که بخشی از آن سلامت معنوی است اگرچه بسته به فرهنگها و اعتقادات میتواند تعریفهای خاص دیگری داشته باشد و این مسئله به نوبه خود سلامت جسمی، روانی و اجتماعی افراد را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
صابری عنوان کرد: بحثی در رابطه با سلامت روان و کاهش افسردگی مطرح میشود با این رویکرد که بیان اجتماعی، تعامل خانواده و بیان مسائل توسط افراد خود به خود موجب کاهش بار بیماریهای روانی میشود.
این روانپزشک با اشاره به مضامین دینی اسلام اظهار کرد: از این مضامین در تعریف اجتماعی به عنوان نیایش یاد میشود میتواند یکی از ابزاهای مهم در کاهش افسردگی و آلام جامعه باشد.
وی بیان کرد: البته تأکید من بر دعاهای معتبر است و بحث خواندن دعا را با اعتقاد به جادو جدا میکنم، دعاهای مأثور از ائمه که یک مضامین عالی دارد و گفتوگوی اصیل با خالق هستی است این نیایش بوده و موجب برون ریزی بوده آلام و آرامش روانی یک فرد میشود.
صابری بیان کرد: قطعا نیایش میتواند به عنوان بخشی از سلامت معنوی هر فردی تعریف شود، احترام به حقوق دیگران هم میتواند از جمله شاخصه های سلامت معنوی در مردان باشد، رعایت نظم و بهداشت، تأمین حقوق همسایه و امرار معاش حلال اینها از جمله شاخص هایی هستند که در سلامت معنوی مؤثر بوده و سلامت روان و اجتماع را به دنبال دارد.
وی درباره سلامت معنوی گفت: هر چند موضوع آن در مضامین دینی ما مسلمانان آمده است؛ امروزه هم همه کارشناسان سلامت در جهان آن را به بعدی از سلامت پذیرفتند.