این میوه تنظیم کننده قند بدن است
به گزارش کارگرآنلاین، درخت توت از تیره گزنهها دارای دو نوع میوه یکى شیرین و سفید که آن را توت نبطى و دومی ترش و سیاه که آن را توت شامى یا شاه توت مینامند. درخت توت سفید در غالب نواحى ایران بهخصوص نواحى شمالى ایران به منظور استفاده از میوه و برگهاى آن برای مصرف تغذیه کرم ابریشم و همچنین در نواحى دیگر پرورش مىیابد.
* مزاج توت شیرین گرم و تر که بهترین طبع برای بدن انسان بوده و شاهتوت مایل به سردى و رطوبت است. توت خون صالح در بدن تولید میکند به همین خاطر در رفع کمخونی و تصفیه خون مفید است و با رطوبترسانی به مغز میتواند آرامبخش خوبی باشد.
* از ضماد برگ خشک آن با روغن زیتون، در درمان سوختگی پوست و همچنین براى نرم کردن سینه، رفع سرفه، آسم، عوارض سل و سایر ناراحتىهاى سینهاى از دمکرده آن استفاده مىشود.
* غرغره با آب یا رب آن براى زخم و جوشهاى دهان و کاهش التهاب حلق و گلو مفید است و شتسشوی بدن با پودر برگ توت به همرا سرکه در حمام میتواند به مانند سفیدآب در پاکسازی بدن عمل کند.
* مصرف آن از قدیم الایام به عنوان دافع کرم و حتى دفع کرم کدو بین مردم معمول بوده است و براى دفع کرم معمولا جوشانده 15 گرم پوست ریشه درخت را در 250 گرم آب تهیه کرده صبح ناشتا مصرف میکردند.
* البته توت میتواند در بعضی افراد مستعد، سردرد ایجاد کند و در برخی افراد نیز برای معده مضر است. همانطور که شیخ بو علی سینا در کتاب قانون خود مینویسد: توت سفید ملین بوده که برای رفع یبوست مفید است و از آنجا که ادرارآور است در پاکسازی بدن موثر است. حین مصرف به سرعت از معده عبور میکند اما دیر از روده خارج میشود. براى معده مضر است و باید که قبل از غذا بخورند و برای رفع ضرر آن بعد از آن سکنجبین بیاشامند.
* دکتر احمدیه نیز در کتاب راز درمان خود از توت سفید به عنوان دارویی در دفع مرض قند و چاقکننده، همینطور از توت و برگ درخت توت سفید و حتى ابریشم از داروهاى مسکن اعصاب و به ویژه از صمغ درخت توت در درمان بیماریهاى روانى نام برده است.
* نتایج مطالعات اخیر فیتوتراپی در مورد عصاره برگهای توت سفید اثرات کاردیوواسکولر، آنتیدیابت، ضدمیکروبی، ضدکنسر، کاهش چربی خون، آنتیاکسیدان، آنتیاتروژنیک و ضدالتهاب را نشان میهد که میتواند به عنوان پروتکلهای پیشگیری و درمان جایگزین ارائه شود.
* نتایج تحقیق عصاره آبی برگ توت سفید در محیط آزمایشگاه نشان داد که میزان قند و چربیهای خون را در موشهای سالم تغییر نمیدهد، ولی در موشهای دیابتی سبب کاهش مقدار قند و چربی های خون میشود و در صورت کسب نتایج بالینی مطلوب و با توجه به اینکه برگ این گیاه به وفور یافت میشود ممکن است کمک شایانی به تولید صنعتی داروی کاهش قند خون کند.