پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00010:47 - 1401/02/11

نکات مهمی که هر خانمی باید در مورد سندروم تخمدان پلی کیستیک بداند

سندروم تخمدان پلی کیستیک اختلالی شایع و رایج در خانم ها است. نکاتی درمورد این سندروم وجود دارد که همه ی بانوان باید از آن مطلع شوند.

این سندروم ربطی به کیست های ترسناک ندارد

سندروم تخمدان پلی کیستیک چه زمانی اتفاق می‌ افتد؟ وقتی که تعداد فولیکول های در حال استراحت در بدن فرد افزایش پیدا می‌ کند اما تخمک گذاری اتفاق نمی‌ افتد، معمولاً یکی از این فولیکول‌ ها؛ در طول تخمک گذاری یک تخمک از تخمدان آزاد می‌ کند که این وضعیت طبیعی است و باعث تخمدان پلی کیستیک نمی‌ شود.

اکثر خانم ها زمانی که آزمایش سونوگرافی می‌ دهند، متوجه می‌ شوند به طور کل تعداد فولیکول های در حال استراحت شان بین 10 تا 15 عدد است. در صورتی که خانم هایی که به سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند، تعداد فولیکول های در حال استراحتشان بین 10 الی 20 عدد و گاهی اوقات بین 20 الی 40 عدد می باشد اما بعضی از افراد فکر می‌ کنند که این مسئله همان کیست است و از آن می ترسند؛ در صورتی که با آن متفاوت است.

به راحتی تشخیص داده نمی شود

سندروم تخمدان پلی کیستیک یک اتفاق خیلی رایج است اما تشخیص آن کار راحتی نیست‌؛ یعنی ممکن است که شما از سه علامت این سندروم فقط دو علامت داشته باشید. یکی از رایج‌ترین آنها چرخه قاعدگی نامنظم به خاطر تخمک گذاری نامنظم و فعالیت بیش از حد آندروژن است. ترکیبی از علائم ممکن است برای فرد ناشناخته باقی بماند، زیرا ممکن است که مشکلاتش را با پزشک های مختلف در میان گذاشته باشد و به خاطر همین تشخیص کار سختی خواهد شد.
علت این سندروم ناشناخته است

علاوه بر چرخه قاعدگی نامنظم و سطح بالای آندروژن ها که در تخمک گذاری اختلال ایجاد می کند، مقاومت انسولین هم می‌تواند باعث ایجاد این شرایط شود. بیش از 80 درصد خانم هایی که به این سندروم مبتلا هستند، خانم های چاق می باشند که به انسولین هم مقاومت دارند که بی ربط به چاقی آن ها نیست. مقاومت به انسولین ممکن است باعث افزایش آندروژن ها شود که البته هنوز رابطه بین این دو مشخص نیست.
ممکن است لاغر باشید و باز هم؛ به این سندروم مبتلا باشید

شاید شنیده باشید که سندروم تخمدان پلی کیستیک در خانم هایی که اضافه وزن دارند و چاق هستند، رایج ‌تر است اما لزوما به این معنا نیست که خانم های لاغر به این وضعیت دچار نمی شوند. ژنتیک نقش بسیار مهمی در سابقه ابتلای افراد به این بیماری دارد.

ژنتیک افراد
قرص جلوگیری از بارداری می‌ تواند علائم را کم کند

یکی دیگر از عواملی که باعث می شود سندروم تخمدان پلی کیستیک تشخیص راحتی نداشته باشد‌ این است که بعضی از خانم ‌ها قرص جلوگیری از بارداری استفاده می‌ کنند که علائم را پنهان می‌ کند و فکر می‌ کنند که قاعدگی نامنظم به خاطر استفاده از این قرص‌ها است و همین باعث می شود که تشخیص سخت شود.
این سندروم با بیماری قلبی ارتباط دارد

یکی از رایج ترین مشکلات سلامت افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک، بیماری قلبی عروقی است که فشار خون بالا و کلسترول بالا هم شامل این مشکلات می شود. مطالعاتی در اروپا نشان می دهد؛ خانم هایی که به این وضعیت دچار هستند، حدودا دو برابر بیشتر در معرض سندروم متابولیک قرار می گیرند.
یک عامل خطر برای دیابت است

یکی دیگر از جنبه های مربوط به سندروم متابولیک خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت است. سندروم تخمدان پلی کیستیک در بسیاری از افراد منجر به دیابت شده است و این یک اتفاق رایج در آن ها می باشد.

ابتلا به دیابت
خیلی از آن ها به آپنه خواب دچار می‌ شوند

یکی دیگر از وضعیت هایی که در سندروم تخمدان پلی کیستیک اتفاق می افتد، آپنه خواب می باشد که ممکن است تنفس فرد را هم هنگام شب دچار مشکل کند.
قرار گرفتن در معرض اضطراب و افسردگی را بالا می برد

تحقیقات نشان می دهد که بیش از 60 درصد خانم هایی که به سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند، به وضعیت های ذهنی مانند اضطراب، استرس، افسردگی و اختلالات مربوط به غذاخوردن دچار می‌ شوند‌. هنوز مشخص نیست که چرا این اتفاق می‌ افتد اما حدس و گمان ها نشان می دهد که شاید مشکلات هورمونی باعث ایجاد این مشکل شده باشد.
ارتباط سندرم پلی کیستیک با سرطان

سندروم تخمدان پلی کیستیک می تواند خطر ابتلا به سرطان رحم را افزایش دهد، زیرا این افراد چرخه قاعدگی منظم ندارند و اضافه وزن هم ممکن است این عامل خطر را بالا ببرد و فرد در معرض مشکلاتی مانند سرطان قرار بگیرد.

سرطان رحم
تغییرات در سبک زندگی کمک کننده است

شما باید بتوانید راهکارهایی را در نظر بگیرید تا شدت علائم کاهش پیدا کند. کاهش وزن می‌ تواند باعث شود که هورمون ها تحت کنترل باشند و چرخه قاعدگی هم منظم شود؛ پس باید سعی کنید که دارو های خود را به موقع استفاده کنید و در کنارش یک سبک زندگی سالم هم داشته باشید، وزن خود را متناسب کنید، سیگار نکشید، ورزش کنید، خوب غذا بخورید و خواب شبانه کافی داشته باشید.
به این معنا نیست که نمی توانید باردار شوید

خانم ها فکر می کنند که سندروم تخمدان پلی کیستیک اجازه بارداری به آنها نمی دهد یا باعث ناتوانی در باروری می شود اما جالب است بدانید که شما با کنترل این وضعیت می توانید باردار شوید که البته تشخیص همه این شرایط به عهده پزشک است.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین