چرا خروپوف می کنیم ؟ علت اصلی خروپف در خواب
شرایط زیر می تواند روی جریان هوا تاثیر بگذارد و باعث خروپف کردن شود :
آناتومی دهان :
سقف دهان ضخیم و پایین بودن آن می تواند باعث تنگ شدن راه هوا شود . افرادی که وزن بالا دارند، در این قسمت دارای بافت اضافه در پشت گلوی خود هستند که راه عبور هوا را باریک تر می کنند . قسمت مثلثی این بافت از سقف دهان آویزان است که می تواند جریان هوا را به دام بیاندازد و باعث لرزش و خرو پف شود .
مصرف الکل :
خروپف کردن همچنین بر اثر مصرف الکل مخصوصا قبل از زمان خواب اتفاق می افتد . الکل عضلات گلو را ریلکس می کند و خروپف نیز نتیجه دفاع طبیعی در برابر عبور جریان هوا می باشد .
مشکلات بینی و آلرژی :
گرفتگی مزمن بینی نیز می تواند منجر به خروپف شود .
مشکلات بینی
آشفتگی های خواب :
نخوابیدن به اندازه کافی باعث ریلکس شدن بیش از حد گلو می شود .
پوزیشن خواب :
خر و پف کردن معمولا زمانی که فرد به پشت می خوابد، افزایش می یابد و باعث باریک شدن راه هوا می شود .
سن بالا :
زمانی که سن افراد بالا می رود، عادت های خوابیدن نیز تغییر پیدا می کند . بعضی از افراد با بالا رفتن سنشان، دیرتر به خواب می روند و در نتیجه خستگی آن ها با یک بار خوابیدن از بین نمی رود . بالا رفتن سن همچنین روی خروپف کردن آن ها تاثیر می گذارد ، بنابراین عضلات گلو و زبان آرام تر می شوند و باعث لرزش هنگام دم می شود و خروپف را ایجاد می کند .
خروپف در سن بالا
وزن بالا :
وزن بالا می تواند از هر لحاظ سلامتی افراد را تهدید کند و خروپف کردن را نیز ایجاد می کند . اضافه وزن داشتن می تواند باعث ضعیف شدن بافت عضلانی شود و بافت اطراف گردن و گلو را افزایش دهد و می تواند جزء علت های اصلی صداهای شبانه در گلو باشد .
بزرگ بودن غدد لنفاوی و لوزه :
هرچیزی که باعث مسدود شدن جریان هوا شود ، می تواند عاملی برای سرفه کردن باشد .
اختلال وقفه تنفسی :
این اختلال باعث می شود که فرد نتواند هنگام خواب نفس بکشد و در نتیجه بافت پشت گلو تخریب می شود و جریان هوا را می بندد و باعث کاهش شدید ورودی اکسیژن می شود و این اتفاق می تواند شب های زیادی رخ بدهد .
در تمام موارد زمانی که راه هوا تنگ می شود ، سیگنال هایی از مغز به بدن ارسال می شود که بدن را برای دریافت اکسیژن بیشتر بیدار کند و در نتیجه فرد بدون اینکه خودش دلیلش را بفهمد ، ناخوداگاه بیدار می شود .