زنجبیل گزینه مناسب برای درمان کمکی بیماری التهاب روده
دکتر سعیده ممتاز عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، اظهار داشت: با توجه به ناشناخته بودن مکانیسم(های) دخیل در بروز بیماری التهابی روده، انجام تحقیقات روی مسیرهای مولکولی و سلولی که در بروز این بیماری نقش دارند، می تواند بر توسعه درمان سودمند و اثرگذار این بیماری کمک کننده باشد.
وی خاطرنشان کرد: مطالعات بسیاری نشان داده است که زنجبیل (Zingiber officinale) با توجه به اثرات قدرتمند آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که دارد، می تواند در درمان بسیاری از بیماری های التهابی کمک کننده باشد.
عضو هیات علمی پژوهشکده جهاد دانشگاهی با بیان این که زنجبیل گیاهی گلدار از خانواده زنجبیلیان است که زمینساقه (ریزوم) آن بهعنوان یک ادویه یا گیاه دارویی در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: این گیاه، بومی جنوب شرق آسیا است، ساقه ای باریک و نیمانند به همراه برگ های سرنیزهای سبز براق دارد. همچنین، گلهای آن سبز مایل به زرد با لبه ای ارغوانی و لکه های کرم رنگ است که در تابستان از زمینساقه بیرون میزند.
ممتاز تصریح کرد: زنجبیل اثرات قدرتمند آنتی اکسیدانی دارد و از آنجا که التهاب و استرس اکسیداتیو از مهم ترین عوامل بروز بیماری التهابی روده هستند، زنجبیل می تواند گزینه مناسبی برای درمان کمکی باشد.
براساس گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، وی با یادآوری این که اثرات ضد التهابی زنجبیل توسط سرکوب سیتوکین های التهابی نظیر TNF-α, IL-۱β, IL-۶ القا می شود، یادآور شد: زنجبیل با کاهش فعالیت مارکرهای استرس اکسیداتیو نظیر glutathione (GSH) و malondialdehyde (MDA) در کاهش آسیب های ناشی از افزایش استرس اکسیداتیو دخالت دارد و در بیمارانی که به التهاب روده مبتلا هستند، افزایش غلظت نیتریک اکسید (NO) نیز مشاهده شده که زنجبیل باعث کاهش غلظت این ماده می شود.
عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی تاکید کرد: زنجبیل با کاهش التهاب، ریسک ابتلا به سرطان های روده را در بیماران مبتلا به التهاب روده کاهش می دهد، بنابراین، رنجبیل می تواند در درمان بیماری التهابی روده سودمند باشد.