اخبار اقتصادی
چاپ00013:37 - 1400/10/18

قهوه برای سلامتی و بدن مفید است یا مضر؟

کارگر آنلاین/آیا می‌دانید قهوه باعث تقویت حافظه کوتاه مدت، کاهش ابتلا به آلزایمر، کاهش بیماری‌های قلبی، کبدی، سرطان، دیابت نوع ۲ و افزایش عملکرد فیزیکی و بهبود خلق و خو می‌شود؟

برخی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالای قهوه، این نوشیدنی را برای سلامتی مفید می‌دانند و برخی دیگر به دلیل عوارضی از جمله تپش قلب، خواص انواع قهوه اسپرسو، ترک و فرانسه را در نظر نگرفته و این نوشیدنی را مضر می‌دانند.
در این مقاله قصد داریم پاسخ این سوال را با بیان چند مورد از خواص قهوه به روشنی بیان کنیم.
1. آنتی اکسیدانی قهوه

اولین خاصیتی که قهوه را از سایر نوشیدنی‌ها متمایز می‌کند میزان آنتی اکسیدان بالای آن است. میزان آنتی اکسیدان قهوه حتی از کاکائو و چای سبز که به عنوان منابع غنی آنتی اکسیدان شناخته می‌شوند بیشتر است و می‌توان از آن به عنوان پادشاه آنتی اکسیدان مواد غذایی یاد کرد.

از جمله دیگر خواص انواع قهوه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •     پیشگیری از انواع سرطان؛
  •     پیشگیری از انواع بیماری‌های قلبی و عروقی؛
  •     پیشگیری از انواع سکته؛
  •     پیشگیری از آرتروز؛
  •     افزایش طول عمر

2. کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل

سومین خاصیت از خواص قهوه، کاهش خطر ابتدا به آلزایمر است. بر اساس یک مطالعه انجام شده در کشور فنلاند مشخص شد که مصرف روزانه 3 تا 5 فنجان قهوه 65% خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در میانسالی را کاهش می‌دهد.
در رابطه با نحوه عملکرد و خاصیت انواع قهوه بر روی کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل دو نظریه وجود دارد.
نظریه اول بیان می‌کند که آلزایمر و زوال عقل یکی از عوارض دیابت نوع 2 است و از آنجا که یکی از خواص قهوه‌های اسپرسو، فرانسه و ترک کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است آلزایمر و زوال عقل را کاهش می‌دهد.
برای آشنایی با نحوه تهیه قهوه مقاله طرز تهیه قهوه اسپرسو و فرانسه را مطالعه کنید.
نظریه دوم اینطور بیان می‌کند که دو نشانه اصلی بیماری آلزایمر پلاک‌های آمیلوئیدی و کلاف‌های رشته‌ای داخل نورونی هستند. مصرف قهوه از ایجاد این پلاک‌ها و کلاف‌ها که دلیل اصلی بیماری آلزایمر است جلوگیری می‌کند.
3.کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

بیماری قلبی

از جمله دیگر خواص قهوه، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. بر اساس مطالعه‌ی دیگری که در رابطه با مصرف قهوه در کشور هلند بر روی 37،000 نفر طی مدت 13 سال انجام شد مشخص شد مصرف روزانه 2 تا 4 فنجان قهوه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به میزان 20 درصد کاهش می‌دهد.
4. کاهش خطر ابتلا به سرطان

قهوه سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان می‌شود، همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشکده بهداشت هاروارد مشخص شده است که زنانی که در روز حداقل 4 فنجان قهوه می‌نوشند به میزان 25 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان کبد، روده بزرگ، سینه و آندومتر قرار می‌گیرند. یکی از دلایل این موضوع خاصیت ضد التهابی قهوه است.
5.کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

یکی از خواص ویژه‌ قهوه‌ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است. بر اساس تحقیقی که در سال 2009 انجام شد مشخص شد مصرف روزانه چهار فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان 50 درصد کاهش می‌دهد.

6. کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کبد

مشکلات کبد

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی و سرطان کبد یکی دیگر از خواص شگفت انگیز قهوه‌های ترک، فرانسه و اسپرسو است. دانشمندان معتقدند که مصرف روزانه 4 فنجان قهوه (به طور متوسط) خطر ابتلا به بیماری‌های کبد را کاهش می‌دهد.
قهوه با سطح آنزیم‌های کبدی ارتباط معکوس دارد به طوریکه هر چه مصرف قهوه افزایش ‌یابد سطح آنزیم‌های کبدی ناشی از التهابات کبد کاهش می‌یابد.
لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد قهوه عوارضی از جمله تپش قلب را در پی خواهد داشت. دانشمندان در تحقیقات خود به طور متوسط روزانه 4 فنجان قهوه را مناسب اعلام کرده‌اند.
7. کاهش خطر ابتلا به نقرس

بر اساس تحقیقاتی که در رابطه با مصرف قهوه بر روی حدود 90،000 پرستار در طی مدت 26 سال انجام شد مشخص شد افرادی که روزانه بیش از 4 فنجان قهوه می‌نوشند 57 درصد کاهش خطر ابتلا به نقرس را داشته‌اند. همچنین در این تحقیقات مشخص شد افرادی که روزانه بین 1 تا 3 فنجان قهوه می‌نوشند حدود 22 درصد کمتر خطر ابتلا به نقرس را تجربه کرده‌اند.
علاوه بر تحقیقات فوق تحقیقات دیگری در مقیاس بزرگ بر روی جامعه‌ای از مردان صورت گرفت که در نتیجه آن مشخص شد مصرف روزانه 4 تا 5 فنجان قهوه به میزان 40 درصد و مصرف روزانه 6 فنجان قهوه به میزان 60 درصد خطر ابتلا به نقرس را کاهش می‌دهد.
8. خواص قهوه در کاهش وزن و لاغری

تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر قهوه در کاهش وزن مثبت ارزیابی شده است. بر اساس این تحقیقات مصرف قهوه متابولیسم بدن را از 3 تا 11 درصد افزایش می‌دهد. همچنین مصرف قهوه می‌تواند میزان سوخت چربی در بدن را از 10 تا 30 درصد افزایش دهد که این میزان در افراد مختلف متفاوت است.
کافئین موجود در قهوه چربی‌های بدن را تجزیه کرده و با در دسترس قرار دادن و مصرف اسیدهای چرب موجب کاهش وزن و افزایش متابولیسم می‌شود.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران