پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00010:00 - 1400/11/10

ویتامین اسفناج خام بیشتر است یا پخته ؟

کارگرآنلاین| مصرف اسفناج خام بهتر است یا پخته و کدام یک ویتامین بیشتری دارد؟ مقایسه مواد مغذی موجود در اسفناج خام و پخته انجام شده و مواد مغذی موجود در هر کدام مشخص است.

ویتامین C و ویتامین B 1 در آب شناور می مانند و ممکن است که شسته شوند؛ بنابراین بخارپز کردن اسفناج خیلی عاقلانه تر از آب پز کردن آن است.

  • روش های خشک پختن، مانند:کباب کردن و یا پخت در مایکروویو هم بهتر از آب پز کردن آن است.
  • برای حفظ مواد مغذی روش های بسیاری، مانند:کباب کردن، تنوری کردن، خوراک پزی، پختن با مایکروویو بدون استفاده از آب، مقدار بیشتری از مواد مغذی را برای شما حفظ می کند.
  • گفته می شود که برخی از سبزیجات مانند:گل کلم، کلم بروکلی، کلم سفید و کلم پیچ هنگامی که خام مصرف شوند، سالم تر هستند، زیرا حاوی گلوکوزینولات هستند که به ترکیبات ضد سرطان به نام ایزوتیوسیانات تبدیل می شوند. آنزیمی که باعث بروز چنین رویدادی می شود، با اعمال گرما از بین خواهد رفت، به این معنی است که با حرارت دادن میزان خاصیت ضد سرطانی در اسفناج کاهش می یابد.

ویتامین اسفناج
به چه دلیل نباید اسفناج را بجوشانیم؟
مقایسه مواد مغذی موجود در اسفناج خام و پخته شده:
*اسفناج خام*
-انرژی 23 کیلوکالری
-کربوهیدرات 3.63 گرم
-پروتئین 2.86 گرم
-چربی کل 0.39 گرم
-کلسترول 0 میلی گرم
-فیبر رژیمی 2.2 گرم
-نیاسین 0.724 میلی گرم
-پیریدوکسین 0.195 میلی گرم
-ریبوفلاوین 0.189 میلی گرم
-تیامین 0.078 میلی گرم
-ویتامین سی 28.1 میلی گرم
-ویتامین آ 9377 یکای بین المللی
-ویتامین کا 482.9 میکروگرم
-ویتامین ایی 2.03 میلی گرم
-سدیم 79 میلی گرم
-پتاسیم 558 میلی گرم
-کلسیم 99 میلی گرم
-مس 0.130 میلی گرم
-آهن 2.71 میلی گرم
-منیزیم 79 میلی گرم
-منگنز 0.897 میلی گرم
-روی 0.53 میلی گرم
-بتا کاروتن 5626 میکروگرم
اسفناج پخته شده به روش صحیح
-ویتامین کا 888.48 میکروگرم
-منگنز 1.68 میلی گرم
-فولیک اسید 262.80 میلی گرم
-منیزیم 156.60 میلی گرم
-آهن 6.43 میلی گرم
-مس 0.31 میلی گرم
-ویتامین ب2 0.42 میلی گرم
-ویتامین ب6 0.44 میلی گرم
-ویتامین ای 3.77 میلی گرم
-کلسیم 244.80 میلی گرم
-پتاسیم 838.80 میلی گرم
-ویتامین سی 17.64 میلی گرم
-فیبر 4.32 گرم
-فسفر 100 میلی گرم
-ویتامین ب1 0.17 میلی گرم
-روی 1.37 میلی گرم
-پروتئین 5.35 گرم
-ویتامین ب3 0.88 میلی گرم
-اسید پانتوتنیک 0.26 میلی گرم
-سلنیوم 2.70 میکروگرم
همانطور که گفته شد، اسفناج خام حاوی اسید اگزالیک است که می تواند جذب مواد مغذی ضروری مانند کلسیم و آهن را افزایش دهد.همچنین به چندین ماده مغذی حیاتی دیگر متصل می شود و مصرف طولانی مدت مواد غذایی با اسید اگزالیک می تواند منجر به کمبود مواد مغذی شود.خبر خوب این است که اسید اگزالیک بر روی حرارت خنثی می شود.
خاصیت اسفناج
خواص و فواید اسفناج خام و پخته
آیا باید از اسفناج خام در نوشیدنی های سبز و سالاد خود اجتناب کنید؟
آیا اسفناج پخته شده همیشه بهترین انتخاب است؟
هر دو اسفناج تازه و پخته حاوی مقادیر یکسان مواد مغذی در یک خوراک 100 گرم (تقریبا 3 1/3 فنجان خام یا 1/2 فنجان اسپیناک پخته شده) هستند، پس متناسب با نیازی که دارید و مطالبی که ذکر شد، بهترین گزینه را برای خودتان انتخاب کنید.
مزایای استفاده از اسفناج خام:
اسفناج خام برخی از مواد مغذی را بیشتر برای بدن ما فراهم خواهد کرد که عبارتند از:فولات، ویتامین C، نیاسین، ریبوفلاوین و پتاسیم. هنگامی که اسفناج پخته شده مصرف می کنید، سطح بیشتری از ویتامین A و E، پروتئین، فیبر، روی، تایل، کلسیم و آهن را جذب خواهید کرد.
کاروتنوئید های مهم مانند بتا کاروتن، لووتین و زاکسنتین نیز بیشتر می شوند. در مطلب بررسی خواص اسفناج در بخش سلامت نمناک توضیح دادیم که هر دو اسفناج خام و پخته شده، منابع عالی آهن هستند که حاوی دو برابر بیشتر از سبزیجات دیگر است.
100 گرم ظروف اسفناج خام حاوی 2.71 میلی گرم آهن است، در حالی که اسفناج پخته حاوی 3.57 میلی گرم است.
همانند سایر سبزیجات، جوانب مثبت و منفی نیز برای اسفناج وجود دارد. خوردن انواع مختلف غذاهای گیاهی چه پخته شده و چه خام، برای سلامتی بسیار مهم است و به شما مجموعه ای از مواد مغذی غنی را اهدا می کند.
به یاد داشته باشید که برای انتخاب اسفناج، دقت داشته باشید که رنگ سبز روشن نداشته باشد، زیرا نشان داده شده است که حاوی مقادیر کمتری از مواد مغذی می باشند.
 

 

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین