استرس را چگونه کنترل کنیم؟
به گزارش کارگرآنلاین عوامل زیادی موجب افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر میشوند مثل بالا رفتن سن، مسائل ژنتیکی و سوابق خانوادگی.
اختلالات جدی مانند بیماریهای قلبی عروقی و دیابت هم به مشکلات ذهنی دامن میزند و علائم بیماری آلزایمر را تشدید میکند.
مطالعات جدید نشان میدهند که عوامل روانشناختی نیز خطر بیماری آلزایمر را افزایش میدهد. پریشانی فکر و روان از شایعترین عوامل مؤثر شناخته شدهاند.
پریشانی و خستگی از زندگی، نوعی واکنش به مشکلات حل نشدهای است که معمولا به مدت طولانی ذهن را درگیر میکنند. مطالعاتی که طی چند سال اخیر انجام شده، نشان میدهد که این نوع ناآرامیهای روحی، انواع بیماریهای قلبی عروقی، مشکلات متابولیک، چاقی مفرط و حتی مرگهای ناگهانی را به دنبال خواهد داشت.
براساس نتایج آزمایشی که در دانشگاه کپنهاگ دانمارک انجام شد، کسانی که به اختلالات اضطراب فراگیر و عواملی از این دست مبتلا بودند، بیشتر از دیگران در معرض خطر بیماری آلزایمر قرار داشتند. زیرا در این افراد سطح هورمون کورتیزول بسیار زیاد بوده و تغییرات زیادی در سیستم گردش خون ایجاد میشود که میتواند علاوه بر اثرات منفی زیادی که تا کنون کشف شدهاند، در دراز مدت منجر به بروز بیماری آلزایمر نیز بشود.
از افرادی که با حرفهایشان استرس و نگرانی را در شما تشدید میکنند دوری کنید یا مسائل خود را با آنها درمیان نگذارید.
دید خود را نسبت به شرایط استرسزا گستردهتر کنید.
راه مناسب خودتان را برای کاهش استرس پیدا کنید، بعضیها با پیادهروی، بعضی با کتاب خواند و عدهای نیز با گوش دادن به موسیقی آرامش پیدا میکنند. شما هم راه خودتان را پیدا کنید.
مدیتیشن، یوگا و عمیق نفس کشیدن، میتوانند برای کاهش استرس و نگرانی به شما کمک کند؛ زمانی از روز را به خودتان اختصاص بدهید و این راهها را امتحان کنید.
برنامهریزی کنید؛ با این کار زمان مناسب برای تمام کارها را تنظیم خواهید کرد و دیگر دلیلی برای نگرانی نمیماند.
به تغذیه خود اهمیت بدهید؛ یک رژیم غذایی متعادل که شامل میوه و سبزیجات نیز باشد به تقویت سیستم ایمنی و کاهش استرس کمک خواهد کرد.
متدهای بسیار زیادی برای مدیریت استرس وجود دارد که میتوانید با خواندن کتابهای مرتبط، جست و جو در گوگل یا مراجعه به یک روانشناس بالینی به راحتی به آنها دست پیدا کنید.
سعی کنید همیشه زمانی که استرستان شروع میشود، اثرات متعدد آن را بر روح و جسمتان را در نظر بگیرید. آیا واقعا ارزشش را دارد؟