کاهش شیوع بیماریهای قلبی با مصرف لبنیات
پریوش بهادری روز چهارشنبه اظهار کرد: در کشور ما متأسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیشازپیش فاصله گرفته است.
بهادری تصریح کرد: بر اساس نتایج بررسی مصرف مواد غذایی خانوارهای کشور، متوسط مصرف سرانه شیر و لبنیات ۱۹۰ گرم در روز است که با پیشنهادهای "سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی " مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد.
وی همچنین گفت: درحالیکه مصرف شیر با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای غیر واگیر مانند پوکی استخوان و احتمالاً سرطان روده بزرگ و دیابت نوع ۲ همراه است، نگرانی در مورد ارتباط احتمالی بین مصرف زیاد لبنیات و سایر بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی عروقی و سرطان پروستات بیانشده است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان با بیان اینکه بر اساس نتایج جدید مطالعات مروری سیستماتیک بروی چربی لبنیات، هیچ ارتباط معناداری بین چربی اشباع لبنیات و سکتههای قلبی و مغزی و بیماریهای قلبی وجود ندارد گفت: باید توجه داشت که به جز کودکان زیر ۲ سال تمامی افراد باید لبنیات کمچرب (۱.۵ درصد و کمتر) به دلیل کم بودن کالری و کاهش دریافت کالری مصرف کنند.
بهادری خاطرنشان کرد: تحقیقات مختلفی از تأثیر مثبت مصرف محصولات لبنی در پیشگیری از سرطان روده و تخمدان، حفظ فشارخون طبیعی و انقباض عضلانی گزارش شده است
وی بیان کرد: کلسیم در شیر به راحتی جذب میشود و به همین دلیل است که شیر و فراوردههای لبنی منابع قابلاعتماد کلسیم هستند.
بهادری با اشاره به اینکه کلسیم موجود در شیر نقش مهمی در تنظیم فشارخون دارد، گفت: تحقیقات نشان داده است که در جوامعی که شیر و لبنیات کافی مصرف میکنند شیوع فشارخون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی کمتر است.
وی بیان کرد: مصرف کافی شیر و لبنیات (۳-۲ واحد) روزانه برای رشد کودکان و نوجوانان، حفظ و ارتقاء سلامت استخوانها و دندانها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالان ضروری است و شیرهای غنیشده با ویتامین D مصرف کنید زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان توصیه کرد: اگر شما بیماری "عدم تحمل لاکتوز " را دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیرهای سفت و ماست را مصرف کنند.