خیریههایی که از دل هیأتها برخاسته اند و نذر اشتغال کردند
سید احمد عبودتیان گفت: فرهنگ محرم و هیأت یک الگوی بینظیر است که میتواند در عرصههای مختلف به جامعه کمک کند. با توجه به ظرفیت های ارزشی فرهنگ عاشورا، هرکجا که از این ظرفیت استفاده کردیم مانند انقلاب شکوهمنداسلامی و هشت سال جنگ تحمیلی، موفق شدیم و هرجایی که از این ظرفیت استفاده نکردیم و مردم مشارکت نکردند به موفقیت نرسیدهایم.
دستیار رئیس جمهور با اشاره به اینکه طبق آمار ثبت شده توسط جامعه ایمانی مشعر حدود 15 هزار هیأت داریم عنوان کرد: بسیاری از این هیأتها وارد عرصه های مختلف خدمات اجتماعی شدند و این هیأتها توانستهاند در موضوعاتی مانند مشاغل خورد خانگی، اشتغال جوانان، پیوند خانواده و ... اثرگذار باشند.
عبودتیان با اشاره به اینکه بسیاری از صندوق های قرض الحسنه و خیریهها از دل هیأتها برخواستهاند، تصریح کرد: خیریههایی در این بین وجود دارند که مساله اصلی آنها اشتغال است و نذر اشتغال دارند.
وی با بیان اینکه در بحث اقتصاد نباید نگاهها معطوف به بنگاههای عظیم اقتصادی باشد، یادآور شد: مشاغل خرد و خانگی تاثیر بسیار زیادی در اقتصاد دارند و نباید از ظرفیت و تاثیر آنها غافل شد و همین مساله نیز توسط برخی از هیأت ها دنبال می شود.
دستیار رئیس جمهور با اشاره به اینکه بارزترین نمود رفتار اقتصادی هیأت را میتوان در اربعین مشاهده کرد، افزود: دولت باید الگوی مداخله نهادهای میانجی و حلقه های میانی را برای به کارگیری آحاد مردم به رسمیت بشناسد.
حجت الاسلام والمسلمین حمزه معلی نیز در ادامه با اشاره به اینکه دستگاه امام حسین(ع) دو اقدام اساسی دارد، اظهار کرد: نخستین اقدام پرورش و تربیت انسان های تراز بر اساس ارزش های عاشورایی است و امام حسین علیه السلام نمایشگاهی در طول تاریخ ایجاد کرده است که تمام افراد بتوانند از آن الگو بگیرند.
وی با بیان اینکه دومین اقدام ایجاد ساختاری مردمی به نام هیأت و با محوریت تعظیم شعائر و روضه است، عنوان کرد: در روضه ما میتوانیم نظم، ایثار، کار تیمی و امر اهل بیت را تمرین کنیم و آموزش ببینیم تا برای انجام عملیاتهای بزرگ تر و در سطح جامعه آماده شویم.
دبیر مجمع عالی اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی هیأت احیای امر و تعظیم شعائر اهل بیت(ع) است، اظهار کرد: هیأتیها متناسب با نیاز هرزمان، امر اهل بیت(ع) را وابسته به هرچیز بدانند آنجا حاضر می شوند.
مسئول دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر با بیان اینکه هیأتیها در زمینههای معیشت و اشتغال فعالیت هایی را آغاز کرده اند، مطرح کرد: هیأت محل تبیین مسائل و رفع چالشهای نظام است و اگر موضوعی به عنوان چالش اصلی نظام معرفی شود، قطعا هیأتیها نیز پای کار آن خواهند آمد.