پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00014:50 - 1400/01/10

مراقب باشید قرنطینه و استرس های کرونایی چاقتان نکند

استرس ناشی از ابتلا به کرونا و یا خانه ماندن‌های طولانی نباید بهانه‌ای برای پرخوری عصبی و یا استفاده از غذا‌های ناسالم باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باید برنامه صحیح و مدونی برای اصلاح الگوی غذایی در زمان قرنطینه‌های کرونایی برای اعضای خانواده اجرا شود.
خانم دکتر فاطمه محمدی نصرآبادی با اشاره به این که پرخوری و کم خوری ناشی از استرس در گروه بزرگی از افراد جامعه وجود دارد گفت: بیماری پرخوری عصبی، یک اختلال عصبی مربوط به غذا خوردن است که به صورت بالقوه بسیار خطرناک بوده و ممکن است زندگی فرد را به خطر بیندازد.
وی افزود: کم خوری ناشی از استرس موجب ایجاد مشکل کمبود مواد غذایی در بدن شده و در عین حال پرخوری افراطی هم مشکلات اضافه وزن، چاقی و در ادامه آن تبعات زیانباری برای سلامت بدنبال دارد.
خانم دکتر محمدی نصرآبادی با اشاره به این که همه گیری جهانی کرونا افراد را با مشکلات مختلفی روبرو کرده است، خاطرنشان کرد: با شیوع کرونا و در ادامه طولانی شدن همه گیری این بیماری و قرنطینه‌های طولانی، غذا خوردن به یکی از تفریحات مردم مبدل شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انتقاد از تغییر عادات غذایی مردم تأکید کرد: امروزه وقتی از آشپزی سخن به میان می‌آید، آشپزی سالم مد نظر نیست بلکه بیشتر غذا‌های چرب، فست فودها، کیک و شیرینی مورد توجه عموم است.
خانم دکتر فاطمه محمدی نصرآبادی با اشاره به این که در دوران شیوع کرونا از اصلی‌ترین مواردی که مصرف آن دو برابر شده است قند و چربی است افزود: قند، شکر، انواع پنیر پیتزا در صدر مواد غذایی مصرفی مردم گزارش شده که برای سلامتی مضر هستند؛ خصوصا چربی موجود در انواع پنیر‌های فرآوری شده که از نوع چربی ترانس است.
وی با بیان این که کودکان و نوجوانان در شرایط کرونایی دچار محدودیت‌هایی حرکتی شده اند گفت: کرونا فعالیت مدارس، کلاس‌های آموزشی و تعاملات کودکان را محدود کرده، همین موضوع و کم تحرکی موجبات چاقی را بیش از پیش فراهم کرده است.
عضو گروه تحقیقات و سیاست گذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با بیان این که باید برنامه صحیح و مدونی برای اصلاح الگوی غذایی در خانواده اجرا شود تأکید کرد: خانه ماندن‌های طولانی نباید بهانه‌ای برای پرخوری و استفاده از غذا‌های ناسالم باشد، زیرا در همین شرایط پیچیده کرونایی هم کم نبودند افرادی که ضمن کنترل وزن خود و خانواده، از الگوی غذایی سالمی پیروی کردند.
خانم دکترمحمدی نصرآبادی با اشاره به احتمال طولانی یا مزمن شدن بیماری کرونا در دنیا افزود: چنانچه قصد افزایش تنوع مواد غذایی را دارید بهتر است این تنوع با مصرف بیش از پیش سبزیجات دارای فیبر بالا و لبنیات اتفاق بیفتد.
وی با بیان این که پرخوری ناشی از استرس تحت عنوان اختلال در وضعیت روانی تشخیص داده می‌شود تاکید کرد: این اختلال همانند وسواس درمان پذیر است.
خانم دکتر محمدی نصرآبادی ادامه داد: افراد دارای اضافه وزن یا چاقی چنانچه دچار سندرم پرخوری ناشی از استرس شوند به طور قطع با عوارض بیشتر چاقی روبرو خواهند شد بنابراین در صورت بروز و مشاهده علایم میل به پرخوری بیش از نیاز معمول، باید به سرعت به پزشک مراجعه کنند.
عضو گروه تحقیقات و سیاست گذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ادامه داد: در گام اول باید اختلال پرخوری ناشی از اضطراب برطرف شود و در ادامه مشکلات بعدی درمان شوند.
خانم دکتر محمدی نصرآبادی با اشاره به کاربرد مشاوره به عنوان یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمانی اختلال پرخوری؛ بر محدود کردن دفعات مصرف شیرینی جات در روز و اختصاص سیستم پاداش، جایگرین کردن مواد قندی سالم‌تر مثل خرما و توت تأکید کرد.
وی همچنین استفاده از پنج واحد میوه و سبزی در روز، کاهش مصرف کربوهیدارت‌ها و مواد چرب را مورد تأکید قرار داد.
خانم دکتر محمدی نصرآبادی در ادامه ارتباط چاقی با کرونا را مورد توجه قرار داد و افزود: تجربه ثابت کرده است قند افزوده، چربی و بدنبال آن اضافه وزن ناشی از مصرف این مواد می‌تواند به میزان قابل توجهی ایمنی بدن را در برابر بیماری‌ها به ویژه کرونا کاهش دهد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: میزان چاقی ارتباط مستقیم با شرایط ابتلا به کرونا دارد، به شکلی که افراد چاق شرایط سخت تری از کرونا را تجربه می‌کنند و در صورت بهبودی، روند درمان در این افراد بسیار کند‌تر است.
خانم دکتر محمدی نصرآبادی با تأکید بر ارتباط مستقیم تأثیرات شرایط اقتصادی با کوچک‌تر شدن سبد غذایی اقشار آسیب پذیر، توضیح داد: شرایط اقتصادی نامطلوب؛ گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات را از سفره اقشار محروم حذف می‌کند و این موضوع می‌تواند به سلامت، سطح ایمنی بدن و رشد کودکان آسیب جدی وارد کند.

منبع: IRIB NEWS AGENCY | خبرگزاری صدا و سیما
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین