پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00009:13 - 1400/12/28

لیست غذاهای سردی و عوارض مصرف سردی ها+ مصلح آنها

کارگر آنلاین| در کنار غذاهای طبع گرم، غذاهای طبع سرد از مواد غذایی پرکاربرد می باشند که ما از آنها استفاده می کنیم. اما مصرف کم یا زیاد این دسته چه عوارضی به همراه دارد؟

تاثیر مصرف بیش از حد غذاهای سرد

  •     مصرف زیاد غذاهای سرد موجب گرفتگی عضله ، نفخ شکم ،اسهال ، ورم مفصل، تکرر ادرار، ترشح زیاد بزاق، دل درد، روماتیسم، اضطراب، خستگی و درد ماهیچه می شود.
  •     افراد با طبع سرد با مصرف بیش از اندازه مواد غذایی سرد مانند ماهی دچار سستی مفاصل، کندی حرکت، خواب آلودگی یا کم حوصلگی و ضعف بدن می شوند.
  •     هر ماده غذایی که مصرف می شود متناسب با مزاج فرد، موجب تولید اخلاط چهارگانه (صفرا، دم، بلغم و سودا) می شود . به همین دلیل باید مزاج فرد مشخص شود یعنی بدن فرد در کدام یک از مزاج های چهارگانه صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی قرار دارد.
  •     غذاهای مانده، شور و بیات، نمک سود، سودا را زیاد می کنند ، غذاهای چرب و شیرین موجب افزایش صفرا می شود و غذاهای سردی بخش مانند لبنیات، ترشی و سرکه بلغم را افزایش می دهد . بنابراین رعایت سردی و گرمی غذاها برای افراد با توجه به طبع سرد یا گرم آن ها اهمیت دارد.
  •     غذاهایی که طبع سرد دارند باعث می شود؛ جریان خون در بدن آرام تر شود، گرمای بدن کاهش یافته و سموم از بدن پاک شود. اما اگر مزاج سردی داشته باشید و یا درفصل سرما از غذاهایی با طبع سرد استفاده کنید؛ ممکن است مشکلاتی در بدنتان به وجود بیاید. بنابراین غذاها با طبع سرد دارای مضراتی نیز هستند که باید جدی بگیرید.

گردش خون
لیست خوراکی های سرد مزاج

مواد غذایی با طبع سرد شامل موارد زیر می باشند :
گوشت، غذاهای دریایی و لبنیات با طبع سرد

  •     کباب گاو
  •     سفیده تخم مرغ
  •     صدف
  •     گوشت ماهی
  •     پنیر
  •     خامه
  •     ماست

گوشت ماهی
میوه هایی که طبع سردی دارند

  •     آناناس
  •     سیب
  •     گلابی
  •     مرکبات
  •     توت فرنگی
  •     گریپ فروت
  •     موز
  •     کیوی
  •     هندوانه

هندوانه
سبزیجات با طبع سرد

معمولا سبزیجات آب دار دارای طبع سرد هستند مانند :

  •     اسفناج
  •     گوجه فرنگی
  •     بادمجان
  •     کاهو
  •     خیار
  •     سبزیجات با برگ سبز
  •     کرفس
  •     قارچ

دانه ها با طبع سرد

  •     گندم
  •     جو
  •     توفو
  •     ماش و عدس

گندم
ادویه ، چاشنی و نوشیدنی های با طبع سرد

  •     ترشی
  •     سس سویا
  •     چای
  •     نمک
  •     روغن کنجد
  •     آبغوره و سرکه

روغن کنجد
عوارض مصرف غذاهایی با طبع سرد

زیاده روی در مصرف غذاهایی با طبع سرد و مصرف آنها بدون مصلح و همچنین در فصل سرد سال باعث بروز این علائم در بدن خواهند شد:

  •     معده درد بعد از خوردن غذا
  •     درد در مفاصل بدن
  •     ورم
  •     نفخ
  •     احتباس مایعات در بدن
  •     اسهال
  •     کمبود انرژی
  •     بی حالی و خواب آلودگی
  •     کند شدن فرآیند هضم مواد غذایی
  •     دل درد و دل پیچه

همه افراد علاوه بر افراد سرد مزاج در فصول سرد سال نباید در مصرف مواد غذایی با طبع سرد زیاده روی کنند زیرا سریعتر مریض می شوند. استفاده از آب ولرم، کم کردن مصرف میوه هایی مانند خیار و هندوانه، کاهو را به حداقل برسانید. پرا که این مواد غذایی باعث غلظت خون بیشتر و در نتیجه بی حالی، خواب آلودگی و ضعف شما می شوند.

دل درد
عوارض سردی و ابتلا به ام اس

ابتلا به بیماری ام اس یکی از عوارض خطرناک استفاده بی رویه از مواد غذایی طبع سرد در افراد سرد مزاج است. افراد سرد مزاج اگر در خوردن مواد غذایی سرد مانند ترشی ها، ماست، عدسی و … زیاده رو کنند؛ روی سیستم عصبی آنها تأثیر گذاشته و ممکن است شانس ابتلا به بیماری های عصبی مانند ام اس را افزایش دهد بنابراین حفظ تعادل در مصرف مواد غذایی موجب کاهش خطر در ابتلا به این بیماری ها می شود.
ارتباط کبد چرب و سردی ها

یکی دیگر از مشکلات و مضرات غذاهای طبع سر ، کبد چرب می باشد. کبد به طور کلی دارای طبع گرمی می باشد و استفاده زیاد این مواد غذایی، موجب به هم خوردن تعادل طبع کبد و بروز کبد چرب می شود. پس اگر مزاج شما سرد است کمتر از مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنید.

کبد چرب
اختلالات عصبی و مغزی با خوردن سردی ها

جدا از طبع سرد و مزاج هر شخصی، اگر مصرف غذاهای سرد به طور مداوم تکرار شود روی بدن و سیستم عصبی تاثیر منفی می گذارد. زیرا طبع بیشتر افراد با افزایش سن، به سردی می گراید و با مصرف این گونه مواد غذایی، میزان سردی بدن بیشتر می شود و موجب اختلال در عملکرد مغز خواهد شد. بنابراین دیگر مضرات مصرف غذاهای سرد را می توان مشکلات عصبی به خصوص در افراد مسن می توان نام برد. به همین دلیل بهتر است در کنار غذاهای طبع سرد از مواد مصلح استفاده کنید تا تأثیر این سردی ها کاهش پیدا کند.
مصلح سردی ها

هر مزاجی که دارید، برای رهایی از مشکلات و بیماری های ناشی از مصرف غذاهایی با طبع سرد بهتر است آنها را به همراه مواد غذایی مصلح زیر میل کنید:
غذا

  •     گوشت گاو با فلفل، نعنا، پیاز، زعفران، سماق
  •     جو با رازیانه، روغن های گیاهی
  •     سیب زمینی با فلفل سیاه، نعناع، دارچین و زیره
  •     ماهی با آویشن، عسل، ادویه ها گرم و روغن زیتون
  •     برنج با آب و نمک، زیره سیاه، شوید
  •     عدس با گلپر، سرکه و روغن کنجد

گوشت گاو
سبزیجات

  •     گوجه فرنگی با فلفل سیاه، نمک و روغن زیتون
  •     اسفناج با دارچین، فلفل سیاه، دلمه
  •     هندوانه با نان گندم و جو
  •     قارچ با آب لیمو
  •     کاهو با سکنجبین، دارچین و هل
  •     خیار با نعناع، مویز و نمک

میوه ها

  •     کیوی به همراه گلنگبین
  •     انار، پرتقال و نارنگی با گلپر و نمک دریا
  •     توت فرنگی با عسل

توت فرنگی و عسل
لبنیات

  •     کشک به همراه سیر، نعنا و پونه
  •     پنیر به همراه گردو، سیاه دانه و سبزی های معطر
  •     خامه به همراه عسل
  •     ماست به همراه موسیر، نعنا و فلفل سیاه
  •     دوغ به همراه نعنا و آویشن

مصرف بیش از اندازه مواد غذایی با طبع سرد هم در افراد با مزاج سرد هستند و هم در افرادی که دارای طبع گرم هستند، مشکلاتی را به وجود بمی آورد. بنابراین با شناخت طبع مواد غذایی و استفاده از آن ها در فصل های مناسببه همراه مواد غذایی مصلح متناسب، از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند و به سلامت بدن کمک می کند.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین