پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00011:23 - 1399/12/12

اگر روغن می‌خواهید باید رب هم بخرید!

روغن‌های دولتی که باید به نرخ دولتی در فروشگاه ها به فروش برسد، سر از بازار بازار آزاد در می‌آورد و هیچ مسئولی هم  بر عملکرد فروشگاه‌ها

به گزارش کارگر آنلاین، روغن‌های دولتی که باید به نرخ دولتی در فروشگاه ها به فروش برسد، سر از بازار بازار آزاد در می‌آورد و هیچ مسئولی هم  بر عملکرد فروشگاه‌ها نظارت ندارد!

روغن از اواخر پاییز، دغدغه جدی مردم شده است، در نقاط مختلف کشور  صف های طولانی برای خرید روغن مایع و جامد خودنمایی می کند اما مسئولین مدام از رفتارهای هیجانی مردم در خرید روغن صحبت می‌کنند.

از طرفی مردم باید با کارت ملی برای گرفتن یک عدد روغن در صف بایستند و برخی از فروشگاه ها هم درحال فروش روغن سهمیه‌ای هستند و حتی  برای شرط می گذارند که اگر روغن می خواهید باید حتماً تن ماهی، کیک یا رب گوجه هم بخرید!جالب اینجاست فروش روغن با کارت ملی و حتی فروش اجباری کالا هم با تکذیب مسئولین روبه رو شد و با مصاحبه های مختلف اعلام می کنند، با متخلفین برخورد لازم صورت می گیرد. 

با تشدید بحران روغن در بازار مسئولین وزارت صمت علت کمبود عرضه روغن را تحریم های ظالمانه، مشکلات ارزی و انتقال آن و عدم تخصیص ارز برای واردات روغن خام توسط بانک مرکزی اعلام کردند. علاوه بر این تأکید کردند که به دلیل جو ایجاد شده در بازار برخی روغن می خرند و در خانه انبار می کنند و همین موضوع تقاضا را بالا برده است.

در این بین شرکت بازرگانی دولتی از تزریق 70 هزار تن روغن برای خانوار و صنف و صنعت خبر داد و دبیر انجمن صنفی روغن نباتی نیز اعلام کرد که این مقدار روغن بین کارخانه ها توزیع و پس از آن وارد بازار خواهد شد و آرامش به بازار بازخواهد گشت. 

عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار اعلام کرده است: میانگین مصرف ماهانه روغن در کشور حدود 150 هزار تن است که در ماه گذشته بین 170 تا 180 هزار تن تولید روغن داشتیم، اما به جهت فضای روانی که در کشور ایجاد شد و برخی به آن اخبار در خصوص احتمال تغییر نرخ ارز و … دامن زدند که موجب هجوم مردم به فروشگاه‌ها و افزایش تقاضا و شکل گیری احتکار خانگی شد و وقفه‌هایی در تولید و توزیع به وجود آمد.

عباس تابش، رئیس سازمان حمایت هم خبر می دهد که "حداقل 4 میلیون تن کالا ظرف چند روز آینده از گمرک ترخیص می‌شود تا نیاز مردم کشور تأمین شود، در طول سال هم شاهد بودیم که علی‌رغم شیوع ویروس کرونا و خالی شدن قفسه‌های فروشگاهی در سراسر دنیا هیچ کمبودی در کشور ما ایجاد نشد، برای ماه مبارک رمضان هم تدارک لازم دیده شده است و مشکلی ایجاد نخواهد شد.

رئیس سازمان حمایت گفت: "از مردم هم تقاضا داریم از احتکار‌های خانگی اجتناب کنند، اگر هر کس 2 برابر نیاز خود کالا خریداری کند با تقاضای دوبرابری مواجه خواهیم شد".

اما نکته مهم در اظهارات مسئولین احتکار خانگی روغن است براستی در شرایطی که هر روز کالاهای اساسی با رشد قیمت روبه رو است و سبد درآمدی خانواده ها هم مدام در حال کاهش است مردم با کدام درآمد، روغن در خانه ها احتکار می کنند !! چرا مردم باید تاوان بی تدبیری مسئولین را بدهند و در نهایت متهم ردیف اول نابسامانی بازار روغن باشند.رد

مشاهدات میدانی از وضعیت بازار روغن نشان از آن دارد که نه تنها برخوردی با تولیدکنندگان متخلف در فروش اجباری کالا به همراه روغن انجام نشده بلکه نکته قابل تأمل اینجاست برخی از فروشگاه ها به جای آنکه کالاهای خود را در فروشگاه عرضه کنند آنها را راهی بازار کرده و با قیمت های بالا به فروش می رسانند.

علاوه بر این بر خلاف صحبت های مسئولین در تأمین حلب مورد نیاز روغن های جامد این کالا با قیمت های بسیار بالا در بازار به فروش می رسد البته اگر کسی بتواند آنها را تهیه کند چراکه سوداگران بیشتر به احتکار روغن جامد تمایل دارند تا فروش آن در بازار. به عنوان نمونه روغن 5 کیلویی جامد به جای 72 هزار تومان در بازار 140 هزار تومان و روغن سرخ کردنی 1.5 لیتری به جای 16 هزار تومان در بازار 25 هزار تومان فروخته می شود. نکته مهم اینجاست فروش اجباری کالا هم برقرار است و هنوز متوقف نشده است. 

همچنین چرا با وجود تمام وعده ها در مدیریت عرضه روغن بازار احتکار این کالا داغ بوده و همه برای سود بیشتر به جای فروش روغن در صدد احتکار آن هستند! اگر بنا به گفته مسئولین تولید روغن نسبت به سال گذشته افزایش هم یافته است پس روغن ها راهی کدام بازار می شوند که مردم دستشان به آنها نمی رسد!

در حال حاضر کمتر از 20 روز به پایان سال جاری مانده و مدیریت بازار کالاهای اساسی امری مهم برای دولت است اما مگر می شود با وعده بازار را ساماندهی کرد. مگر بازار روغن در طول این چند ماه رنگ آرامش به خود دیده است! به نظر می رسد مسئولین به جای خط نشان سری به بازار زده و از نزدیک در روند تولید و عرضه روغن قرار گیرند تا شاید در تصمیمات خود تجدیدنظر کرده و چاره ای برای مردم بلاتکلیف در بازار کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین