پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00023:51 - 1397/12/06

گزارش:

اسم رمز ظریف برای التهاب بازار ارز و سکه

«محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه دولت روحانی به تازگی در حاشیه همایش «چندجانبه گرایی در سیاست خارجی ایران» با کنایه به مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره تمدید مهلت ایران از سوی گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اظهار کرده است: دوستان واقعیات را نگاه کنند و تصمیم بگیرند. هر تصمیمی هم بگیرند ما تبعیت می‌کنیم، اما خوب بدانند که تصمیم آنها چه آثاری دارد.
به گزارش کارگر آنلاین ، «محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه دولت روحانی به تازگی در حاشیه همایش «چندجانبه گرایی در سیاست خارجی ایران» با کنایه به مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره تمدید مهلت ایران از سوی گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اظهار کرده است: دوستان واقعیات را نگاه کنند و تصمیم بگیرند. هر تصمیمی هم بگیرند ما تبعیت می‌کنیم، اما خوب بدانند که تصمیم آنها چه آثاری دارد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، او همچنین می‌افزاید: دوستان ما نگاه کنند و بر اساس واقعیات تصمیم بگیرند، تا حالا می‌گفتند که «اتفاقی نمی‌افتد، اتفاقی نمی‌افتد» حالا دارند، می‌بینند ![۴]
 
*اشاره ظریف از «اتفاقات» حکماً اشاره به صف‌های گوشت، صف‌های مرغ، گرانی برخی اقلام، بریده شدن نان صیادان جنوب، ماجرای کارگران هفت‌تپه و بویژه التهاب دوباره بازار ارز و سکه بعد از یک دوره ثبات و آرامش نسبی است. همزمان با اعلامیه ظریف مبنی بر "مشاهده آثار عدم تصویب FATF" قیمت سکه به مرز کانال ۵ میلیون و دلار نیز تا مرز ۱۴ هزارتومان افزایش یافت.
 
اتفاقاتی که آقای ظریف اصرار دارد، بگوید به دلیل عدم پذیرش FATF بر ایران تحمیل شده‌اند!
 
در مقابل اصرار ظریف اما کسانی هستند که می‌گویند اثر تمام تحریم‌ها بر اقتصاد ایران بسیار کم است و این رخدادها عمدی هستند.
 
مثلاً حسین راغفر از اقتصاددانان نزدیک به دولت و اصلاح‌طلبان اخیراً گفت که اثر تحریم‌ها بر مشکلات داخلی کشور فقط ۵ تا ۱۰ درصد است .[۵]
 
این تحلیلگران همچنین اصرار دارند که عمده حوادث این روزهای اخیر در اقتصاد خرد کشور که ظریف به آنها اشاره دارد؛ طرح‌های عملیاتی برای ایجاد «فتنه اقتصادی» هستند که توسط یک باند خاص طرح‌ریزی و اجرا می‌شوند.
 
باندی که اصرار دارد، بگوید شرایط اقتصادی ایران بد و سیاه است، مردم ایران گرسنه‌اند، اگر FATF نباشد گوشت هم نیست و فی‌الجمله اگر در مقابل خواسته‌های غرب و آمریکا کوتاه نیاییم، از زور قحطی خواهیم مرد!
 
برای تحلیل این تحلیلگران البته کدهای بسیاری نیز وجود دارد...
 
ماجرای زد و بند برای آوردن کشتی‌های چینی به آبهای ایران و صید گسترده ماهی که منجر به بریده شدن روزی صیادان منطقه جنوب می‌شد از این قبیل است.
 
ماجرایی که با دخالت کارای سپاه پاسداران منقطع و یک مقام ذیربط دولتی هم در این زمینه برکنار شد.
 
فرمانده نیروی دریایی سپاه در اشاره به این ماجرا گفته است: «باورم شد مافیایی پشت ماجرای کشتی‌های چینی وجود دارد »[۶]
 
سؤال اینجاست که چرا محمدجواد ظریف از باب مثال به رخدادی ابتنا می‌کند که مشخص شده ثمره فعالیت یک باند مافیایی است؟!
 
ما همچنین صحبت‌های محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون قضایی مجلس را یادآوری می‌کنیم که چند ماه قبل گفته بود: «دولت اخیراً دست سازمان تعزیرات را در امر نظارت بسته و اجازه نمی‌دهد مأموران این سازمان به ویژه در بحث مقابله با محتکران مواد اولیه و همچنین کالاهای تولیدی ورود کنند .»[۷]
 
و باز سؤال اینجاست که چه ارتباطی هست میان این رخدادهای عامدانه اقتصادی و گروگان‌گیری محرزی که در صحبت‌های ظریف وجود دارد...
 
بحث عدم نظارت بر قیمت‌ها چطور؟!
 
مردم و ناظران سیاسی و امنیتی چقدر باید ساده باشند که نفهمند وقتی گوشت قرمز که قیمت واقعی آن کیلویی ۵۰ و چند هزار تومان است اما به قیمت ۱۰۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد این مسئله نه تنها به پذیرش یا عدم پذیرش FATF هیچ ربطی ندارد بلکه قاعدتاً به دلیل یک فعالیت سازمان یافته است.
 
و دوباره این سؤال به ذهن خطور می‌کند که چرا ظریف از رخدادی گروکشی می‌کند که عقل می‌گوید یک رخداد سازمان‌یافته است و اگر نگوییم برای به خیابان کشاندن مردم طراحی شده اما ثمره بی‌عرضگی و اشکالات داخلی است.
 
این سؤال از ظریف همچنین در حالی است که او چندی قبل و در بحبوحه طرح شدن مسئله FATF و لوایح مرتبط با پولشویی؛ به یکباره از این گفت که پولشویی‌های کلانی در ایران وجود دارد.
 
او البته در محاجّه قضایی و هنگامی که از او خواسته شد سند این ادعای سخیف خود را ارائه کند؛ شکست خورد و مقامات قضایی صراحتاً اعلام کردند که ظریف نتوانسته هیچ سندی را برای این ادعا ارائه کند.
 
ما البته در این استنتاج، حالات بدبینانه را در نظر نمی‌گیریم و فقط به این سؤال خواهیم اندیشید که میان اظهارات ظریف، خرابکاری‌های عامدانه اقتصادی و اصرار بر پذیرش FATF به بهانه همین رخدادهای عامدانه، چه ربط و ارتباطی وجود دارد؟!
 
منبع : سایت مشرق 
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین