پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00020:22 - 1401/01/05

معرفی انواع قارچ دنبالان، خواص قارچ دنبلان سفید و سیاه + عوارض

کارگر آنلاین| قارچ دنبالان طعم بسیار خوب و دلپذیری دارد و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و مصرف آن خواص بسیاری را برای سلامت بدن انسان به همراه دارد.

انواع متداول دنابلان:
دنبلان سیاه تابستانی

عطر به شدت متعادلی دارد. عطر و طعم دنبلان سیاه و سفید تابستانی دارای رایحه ای بسیار غنی از میوه های گوشتی مانند زردآلوی شیرین و دارای کیفیت خاکی معتدلی است و هیچگونه نقطه مشکی ندارد. لطیف و دلپذیر است ، مانند مالت کباب شده و کمی جلبک دریایی. نمونه های جوان آن بویی مانند بوی بادام زمینی دارند و با بالغ شدن، چوبی تر و خوشمزه تر می شوند. وقتی در یک ظرف محصور نگهداری می شود، طعم آن بهتر می شود.
دنبلان سفید

دنبلان سفید بیشتر در ایتالیا یافت می شود و شدت عطر آن بسیار قوی است. طعم دنبلان سفید زمستانی مانند شیرینی خامه ای با طعم آجیل-کاکائو است و ظاهر سیر مانند دارد که با مارچوبه و کلم خاکی مخلوط شده و دارای رایحه تندی می باشد. دنبلان سفید نافذ است و ظاهر سیر مانند داشته و غیرقابل توصیف است. رایحه دنبلان سفید زمستانی در بین دنبلان های دیگر بسیار دلپذیر و بی نظیر است. نمونه هایی که در کنار درختان بلوط رشد می کنند دارای ماندگارترین عطر (طولانی مدت) و نمونه هایی که در کنار درختان فندق رشد می کنند ، شدیدترین بو را دارند.
دنبلان مشکی

شدت عطر آن متوسط است. عطر و طعم دنبلان مشکی دارای رایحه ای میوه ای مانند توت فرنگی، انگور است و عطر ملایم تر از مارچوبه و فقط طعم تندی دارد. شبیه به رنگ سیاه پاییز اما متمایز تر و پایدارتر از نوع سیاه زمستانی بوده و به اندازه آن دلپذیر نیست.
دنبلان سیاه زمستانی

دنبلان سیاه زمستانی دارای عطر بدی است و نامطبوع می باشد. شدت عطر آن بسیار قوی است و به عنوان مخلوطی از رایحه "شکلات و زمین" توصیف می شود. عطر و طعم دنبلان سیاه و سفید در زمستان مانند میوه های شیرین مانند توت فرنگی و مغزی مانند ذرت خامه ای است. عطر آن نیز مانند قهوه و کاکائوی سوخته و مارچوبه خاکی است. دنبلان سیاه زمستانی نسبت به دنبلان سفید زمستان نرم و لطیف تر و شیرین تر و کاملاً ملایم تر است.

انواع قارچ دنبلان
ارزش غذایی دنبلان سیاه

  •     13 کالری
  •     2mg سدیم
  •     34mg پتاسیم
  •     3 گرم کربوهیدرات
  •     1 میلی گرم منیزیم
  •     3.2 گرم فیبر رژیم غذایی
  •     0.4 گرم پروتئین
  •     2 میلی گرم ویتامین C
  •     1 میلی گرم ویتامین A
  •     2 میلی گرم ویتامین B

طبع قارچ دنبلان چیست؟

طبیعت و مزاج قارچ دنبلان یا ترافل گرم و خشک می باشد.
طریقه مصرف قارچ دنبلان

برای تهیه انواع غذا، سوپ، سالاد، ماکارونی و پاستا، خوراک، ساندویچ می توان از قارچ دنبلان استفاده نمود.

از قارچ دنبلان می توان به عنوان طعم دهنده انواع سس ها استفاده کرد.

 از روغن قارچ دنبلان می توان به عنوان طعم دهنده به انواع غذا و سس استفاده نمود.

طعم قارچ دنبلان
محتوای ویتامین C زیاد

این قارچ ها سرشار از ویتامین C هستند که برای حفظ سلامت بدن مفید می باشند. بنابراین، در حفظ سلامتی و دوری از هرگونه بیماری مانند سرفه یا تب، بدن را پشتیبانی می کنند. این فواید همان فواید درمانی کامو است که دارای ویتامین C زیاد می باشد و برای سلامتی نیز مفید است.
بهبود ایمنی

مقدار ویتامین C موجود در این قارچ موجب افزایش سیستم ایمنی بدن می شود. مصرف این قارچ برای کسانی که می خواهند سیستم ایمنی بهتری داشته باشند، مفید است.
جلوگیری از بیماری ها

اگر سیستم ایمنی بدن بهتر شود، بدن نیز سلامتی بهتری خواهد داشت. به همین دلیل است که مصرف قارچ دنبلان موجب جلوگیری از هرگونه عفونت باکتری یا ویروس می شود.
سرشار از پروتئین

دنبلان سیاه سرشار از پروتئین است. بنابراین، مزایای سلامتی ترافل سیاه از جمله به عنوان منبع پروتئین موجب بهتر شدن سیستم بدن می شود.

قارچ دنبلان
بهبود عملکرد مغز

پروتئین یک پشتیبان خوب برای تقویت عصب مغز است. همچنین برای تحریک عصب مغز در عملکرد بهتر آن نیز مفید است. این همان مزایای سلامتی شاه ماهی است که می تواند مغز را بهبود بخشد و به تفکر بهتر منجر شود.
افزایش عضله سازی

اثر یکی از این پروتئین ها در بدن تقویت ماهیچه های لاغر است. این امر منجر به اضافه شدن حجم عضله و جلوگیری از جذب بیشتر چربی می شود. بنابراین، دنبلان می تواند برای ساختن عضله و حتی پوستی خوب نیز مفید باشد.
جلوگیری از دیابت

دنبلان سیاه را می توان یک گیاه با قند کم و حتی بدون قند در نظر گرفت. بنابراین، برای کسانی که مبتلا به علائم دیابت هستند مناسب است. علاوه بر این، سطح قند خون را بهتر کنترل می کند تا بتواند به طور موثر از علائم دیابت جلوگیری کند. این همان فواید گودوچی برای دیابت است که برای کاهش سطح قند خون و جلوگیری از احتمال ابتلا به دیابت نیز موثر خواهد بود.
محتوای فیبر بالا

دنبلان سیاه همانند بسیاری از گیاهان دیگر، حاوی مقداری فیبر است. حتی می تواند به عنوان مقدار بالای فیبر طبقه بندی شود. علاوه بر این، فیبر زیاد باعث می شود تا سیستم گوارشی سالم حفظ شود.

خواص قارچ دنبلان
بهبود گوارش

فیبر موجود در دنبلان سیاه باعث می شود عملکرد روده بهبود پیدا کند. بنابراین باعث تقویت دستگاه گوارش شده و منجر به هضم سریع می شود. این همان مزایای سلامتی نخود بنفش ارغوانی است که قادر به بهبود سیستم گوارش نیز خواهد بود. بنابراین، دنبلان می تواند به جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی از جمله جلوگیری از بروز اسهال و سوزش قلب کمک کند.
بهبود سوخت و ساز

هضم بهتر، معمولا منجر به بهبود سوخت و ساز نیز می شود. بنابراین این فرآیند باعث تبدیل مواد غذایی به انرژی مورد نیاز می شود. علاوه بر این، می تواند جذب مواد مغذی بدن را بهینه کرده و از جذب و ذخیره چربی بیشتر جلوگیری کند. به همین دلیل هضم و سوخت و ساز بدن بهترین روش برای مدیریت وزن است.
ضد پیری

به عنوان یک قارچ، دنبلان های سفید مملو از اسیدهای آمینه هستند که حاوی خاصیت ضد التهابی و ضد پیری هستند. این گنج سفید کره زمین حاوی آنزیم ویژه ای به نام "سوپراکسید دیسموتاز" است که به طور فعال پوست را ترمیم می کند و از بروز چین و چروک جلوگیری می کند.
پشتیبان پوست حساس

سرامیدها که در دنبلان ها یافت می شوند، چربی هایی هستند که پوست را تقویت کرده و رطوبت را حفظ می کنند. مراقبت از پوست با سرامید برای هر شخصی که نگران پوست حساس خود است خبر بسیار خوبی است.
درخشان ساختن پوست

دنبلان دارای ویتامین C است و به روشن تر کردن پوست و رهایی از لکه های تیره کمک می کند.

پوست درخشان
ترمیم پوست

این قارچ های ارزشمند برای ترمیم پوست موثر هستند زیرا انواع ویتامین B را در خود نگه می دارند. آنها حاوی ویتامین B3 هستند که از نظر خاصیت ترمیم پوست، ویتامین B6 - به دلیل خاصیت آبرسان و ویتامین B12 - که برای جلوگیری از افزایش فشار خون مشهور است، عالی هستند.
خاصیت ضد باکتریایی

علاوه بر مشخصات مواد مغذی آنها، دنبلان ها همچنین می توانند دارای خاصیت ضد میکروبی باشند که می توانند به کاهش رشد گونه های خاص باکتری کمک کنند. مطالعات نشان داده است که عصاره حاصل از دنبلان های بیابانی 66٪ رشد استافیلوکوکوس اورئوس را مهار می کند. این باکتری می تواند طیف گسترده ای از بیماری ها را در انسان ایجاد کند
کمک به نابودی سلول های سرطانی

مطالعه نشان داد که ترکیبات استخراج شده از انواع مختلفی از دنبلان ها باعث انسداد رشد تومور سلولهای کبدی، ریه، روده بزرگ و روده باریک می شوند. دنبلان سیاه و گونه های سفید اثرات ضد سرطانی بر سلول های سرطانی رحم، پستان و روده بزرگ از خود نشان داده اند.
کاهش التهاب

التهاب بخش مهمی از عملکرد سیستم ایمنی بدن شماست که به دفاع از بدن در برابر عفونت و بیماری کمک می کند. با این حال، پایدار بودن سطح بالای التهاب در طولانی مدت باعث می شود که به پیشرفت بیماری مزمن کمک می کند.
دنبلان برای افسردگی

مشخص شده است که بکارگیری دنبلان ها در تولید داروهای افسردگی مفید هستند. یک گلیکوزید استرول پلی هیدروکسی جدید که به عنوان توبروساید شناخته می شود از این دنبلان ها به همراه چهار ارگوستان بدست آمده است. این ترکیبات به عنوان پیشروهای هورمونهای استروئیدی یا عناصر ساختاری غشای سلولی در نظر گرفته می شوند.

خواص قارچ دنبلان
دنبلان ها کم چربی هستند

مواد مغذی موجود در دنبلان بسیار سالم هستند زیرا از نظر محتوی چربی بسیار کم دارند. این یک گزینه غذایی ایده آل برای افرادی است که نگران مصرف چربی هستند. مواد مفید چربی آن حتی از نظر چربی (دو تا هشت درصد) نیز کم است، که بیشتر آنها از ترکیب چربی های خام و ترکیبات چربی مانند گلیسیرید فسفولیپیدها ، استرول ها ، لینولئیک اسید و سایر اسیدهای چرب تشکیل شده است.
دنبلان ها فاقد کلسترول

یکی از مهمترین فواید سلامتی خوردن دنبلان ها این است که آنها کاملاً از کلسترول عاری هستند. کلسترول به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل بیماری های قلبی و بسیاری از بیماری های دیگر در نظر گرفته شده است. برای کسانی که در معرض خطر بالای حمله قلبی یا سکته مغزی قرار دارند، بهتر است غذاهایی مانند دنبلان ها را مصرف کنند که هیچ کلسترولی ندارند. این به کاهش کلسترول کل و محافظت در برابر مشکلات ناشی از تجمع کلسترول در جریان خون کمک خواهد کرد.
دنبلان ها، منبع خوبی از کربوهیدرات ها

اگرچه ترافل ها در مقایسه با سایر سبزیجات حاوی مقادیرزیادی کربوهیدرات نیستند، اما در عین حال مقادیر متوسطی از کربوهیدرات ها را فراهم می کنند. قارچ های دنبلان به طور عمده از کربوهیدرات هایی تشکیل شده اند که حاوی سلولز قارچ معروف به گلیکوژن و کیتین هستند. دنبلان ها غذاهایی با شاخص قند کم هستند، به این معنی که باعث افزایش ناگهانی قابل توجهی در سطح قند خون نمی شوند. به همین ترتیب، آنها برای افراد مبتلا به دیابت بی خطر هستند.
جایگزین گوشت برای گیاه خوران

قارچ دنبلان حاوی پروتئین بوده و از آن می توان به حالت بخارپز و خام استفاده نمود. افراد گیاه خوار می توانند از این قارچ به جای گوشت و برای تامین مواد پروتئینی بدن خود استفاده کنند.
احتیاط ها و توصیه ها درباره دنبلان سیاه

به عنوان یکی از قارچ های گران قیمت، دنبلان سیاه نیز عوارض جانبی بسیاری دارد. بنابرای ، پیشنهاد می شود قبل از برنامه ریزی برای مصرف قارچ دنبلان، توصیه های زیر را رعایت کنید.

ترکیبات موجود در دنبلان از نظر آلرژیکی پتانسیل زیادی دارند. بنابراین، در صورت بروز خارش، بثورات یا قرمزی پوست، مصرف دنبلان را متوقف کنید.

به عنوان یکی از خانواده های قارچ ها، دنبلان ممکن است سمی باشد. بنابراین، برای جلوگیری از اثر مسمومیت ناخواسته آن، مطمئن شوید که یک دنبلان خوب را انتخاب کنید.

یک زن باردار برای جلوگیری از هرگونه اثر ناخواسته روی جنین، باید از مصرف دنبلان جلوگیری کند.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین