پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00016:56 - 1401/01/08

درمان کم خونی را با یک غذای ایرانی

کارگرآنلاین | یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را در تقویت حافظه و درمان کم خونی موثر دانست.

به گزارش کارگرآنلاین شیرازی پلو حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، قند، کلسیم، سلنیوم، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، منیزیم، آهن، آنتی اکسیدان، فلاونوئیدها، منگنز، روی و اسید فولیک است.

برای بررسی خواص شیرازی پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
 مهم‌ترین خواص شیرازی پلو

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص شیرازی پلو اظهار کرد: این غذا نقش موثری در تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد؛ شیرازی پلو به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D موجب استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

وی درباره خواص دیگر شیرازی پلو بیان کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد؛ شیرازی پلو به تقویت سیستم قلبی و عروقی، قوای جنسی، بینایی، معده و کبد کمک شایانی می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرازی پلو برای افراد لاغر و کم خون مفید است و موجب چاقی آنها می‌شود؛ این غذا شادی و نشاط را در افراد ایجاد می‌کند و اضطراب، استرس و افسردگی را از بین می‌برد.

عظمایی تاکید کرد: شیرازی پلو به علت وجود گروه ویتامین‌های B ، A ، E و سایر املاح معدنی نقش موثری در تقویت، شادابی، جوان‌سازی پوست و مو و افزایش رشد مو‌ها دارد؛ این غذا به علت وجود پروتئین بالا موجب عضله سازی بدن می‌شود.

وی یادآور شد: شیرازی پلو برای زنان باردار و شیرده و مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر مفید است.
مواد لازم برای تهیه شیرازی پلو (پنج تا ۶ نفر)

برنج                                                                         پنج پیمانه

زرده تخم مرغ                                                        سه عدد

ماست چکیده                                                         یک لیوان

مرغ                                                                          ۷۰۰ گرم

کره محلی                                                                ۱۰۰ گرم

روغن کنجد                                                             به مقدار لازم

پیاز                                                                           یک عدد

زعفران دَم‌کرده                                                     ۲ قاشق غذاخوری

بادنجان                                                                   سه عدد

زرشک پلویی                                                          سه قاشق غذاخوری

خلال پسته و بادام                                                 از هر کدام ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه                                           به مقدار لازم

پودر سبوس برنج                                                   یک قاشق غذاخوری
 طرز تهیه شیرازی پلو

- نخست مرغ را با پیاز تفت دهید و آن را ریش ریش کنید.
- برنج را به همراه آب و پودر سبوس برنج بجوشانید تا نیم پز شود سپس آن را آبکش کنید.
- بادنجان‌ها را ورق ورق و در روغن کنجد سرخ کنید.
- زرده تخم مرغ را با ماست چکیده و زعفران دَم‌کرده خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
- برنج را به زرده تخم مرغ، ماست چکیده و زعفران دَم‌کرده بیفزایید.
- کف ظرف را چرب کنید؛ مقداری از مخلوط برنج، زرده تخم مرغ، ماست چکیده و زعفران دَم‌کرده را داخل ظرف بریزید.
- روی مخلوط برنج، زرده تخم مرغ، ماست چکیده و زعفران دَم‌کرده یک لایه از بادنجان‌ها را قرار دهید سپس برنج را روی بادنجان‌ها بریزید و مرغ را هم به آنها اضافه کنید.
- بقیه برنج را به مرغ بیفزایید.
- مقداری از آب مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید؛ روی برنج بریزید و صبر کنید تا دَم بکشد.
- زرشک را داخل روغن کنجد تفت دهید و خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید.
- روی برنج را با زرشک تفت داده شده، خلال بادام و پسته تزئین کنید.
- افراد می‌توانند در تهیه این غذا از مرغ تکه تکه شده هم استفاده کنند.‌
- می‌توان برای طبخ این غذا گوشت چرخ کرده گوسفندی همراه با پیاز تفت داده شده را جایگزین مرغ کرد.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین