پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00015:58 - 1395/09/21

کارت سوخت می‌ماند؟

باتوجه به دستاوردهای خدشه‌ناپذیر استفاده از کارت سوخت، ضروری است که نمایندگان مجلس با اتکا به استدلال‌های متقن حفظ کارت سوخت زمینه حفظ کارت سوخت با هدف جلوگیری از افزایش مصرف بنزین و قاچاق این فرآورده نفتی را فراهم کنند.

به گزارش کارگرآنلاین، مجلس شورای اسلامی با تصویب لایحه اصلاحیه قانون بودجه 95 استفاده از کارت سوخت را مردود اعلام کرد. در این اصلاحیه، بند «ح» تبصره 14 قانون بودجه 95 مبنی بر الزام دولت به حفظ کارت سوخت و عرضه مجدد بنزین دو نرخی به درخواست وزیر نفت حذف گردید.

از طرف دیگر با توجه به اهمیت حفظ کارت سوخت در کنترل مصرف بنزین و کاهش قاچاق این فراورده نفتی طرح حفظ کارت سوخت با قید دو فوریت و با امضای 126 نفر از نمایندگان به هیات‌رئیسه مجلس تقدیم شده است. در مورد جزییات این طرح حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی نکاتی را بیان کرده است. وی اعلام کرد که  پس از رفع ایرادات و اشکالاتی که در متن وجود داشت، با جلساتی که با مرکز پژوهش‌ها و معاونت حقوقی مجلس و نیز مرکز پژوهش‌های شورای نگهبان و نیز شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برگزار شد متن مورد توافق در این باره تهیه و تدوین شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس ضمن حمایت از طرح حفظ کارت سوخت اعلام کرده است که کارت سوخت سرمایه‌ای است که در حال حاضر در اختیار کشور قرار دارد. وی عقیده  دارد که حفظ کارت سوخت منفعت بیشتری برای کشور دارد و ضرر حذف آن را بیشتر از حفظ آن دانسته است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس حفظ این سامانه را به اندازه‌ای دارای اهمیت می‌داند که اعلام کرده « اگر می خواستیم آن را از ابتدا تاسیس کنیم توجیه داشت اما حال که این سامانه را در اختیار داریم چرا نباید آنرا حفظ کنیم؟»

همچنین مرادی عضو کمیسیون انرژی اظهار کرده که: سامانه هوشمند کارت سوخت به دلیل حاکم کردن ساز و کار شفافیت در شبکه توزیع سوخت و همچنین به تبع آن جلوگیری از قاچاق سازمان یافته در کشور، توانست به عنوان یکی از سامانه‌های موفق در طی این سالیان مطرح شود که اکنون در شرایطی قرار گرفته است که مخالفان شفافیت، تداوم این سامانه را بر نمی‌تابند. وی  سامانه هوشمند کارت سوخت را دارای ظرفیت مناسبی برای کنترل مصرف در حوزه انرژی دانسته و بیان کرده که: تا مقطعی که از کارت سوخت به صورت دو نرخی استفاده می‌شد این سامانه به خوبی توانسته بود در برابر فساد و سوء استفاده‌ سد محکمی ایجاد کند.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس عقیده دارد که با برچیدن زیر ساخت‌های سامانه هوشمند کارت سوخت توان دولت و کشور در آینده در برابر بحران‌های احتمالی کاسته خواهد شد.

وی همچنین گفته است که بدیهی‌ترین نگاه سیستمی و کارشناسی در حوزه انرژی و به ویژه بنزین که به عنوان کالای ارزشمند و تاثیرگذار است و عملکرد حجم زیادی از بخش تولید، واردات و توزیع کشور را به خود اختصاص داده آن است که دولت جهت نظارت بر شبکه توزیع و جلوگیری از انحراف سوخت از شبکه توزیع نیازمند استفاده از سامانه‌ای هوشمند است.

هدایت الله خادمی عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز ضمن  حمایت از دستاوردهای کارت سوخت عنوان داشته که سامانه کارت سوخت توانست میزان افزایش مصرف غیر واقعی را کنترل کند؛ چنانکه اگر این سامانه نبود اکنون باید روزانه 90 میلیون لیتر سوخت وارد کشور می‌کردیم این در صورتی است که در حال حاضر روزانه 9 میلیون لیتر واردات بنزین ثبت شده است.

بنابر این باتوجه به دستاوردهای خدشه‌ناپذیر استفاده از کارت سوخت، ضروری است که نمایندگان مجلس با اتکا به استدلال‌های متقن حفظ کارت سوخت زمینه افزایش مصرف بنزین و قاچاق این فرآورده نفتی را فراهم نکنند./تسنیم

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین