پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00014:15 - 1399/07/03

حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ دو برابر شد + جزئیات و جدول حقوق بازنشستگان پس از همسان سازی

این روز‌ها موضوع حقوق بازنشستگان و همسان سازی حقوق‌ها موضوع داغ روز شده است و آخرین خبر حکایت از دو برابر شدن حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ دارد در ادامه به بررسی جزئیات دو برابر شدن حقوق بازنشستگان در سال ۹۹  و مشاهده جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری سال ۹۹ می‌پردازیم.

کارگر آنلاین :  پس از فراز و فرودهای زیاد برای افزایش حقوق بازنشستگان کشور بالاخره در مهر سال 99 یعنی نیمه دوم سال خبر از افرایش حقوق دوبرابری حقوق بازنشستگان توسط رئیس صندوق بازنشستگی کشوری در اینستاگرام منتشر شد همچنین نتیجه تلاش های زیادی که برای همسان سازی حقوق انجام شد را در جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری سال ۹۹ در زیر مشاهده کنید. 

 

حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ دو برابر شد

 

حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ دو برابر شد   جزئیات و جدول حقوق بازنشستگان پس از همسان سازی


افتخاری از افزایش دو برابری حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۹۹ خبر داد.

اکبر افتخاری رئیس صندوق بازنشستگی کشوری در لایو اینستاگرامی خود در خصوص صندوق‌های بازنشستگی در دنیا، اظهار کرد: در هفت کشور اصلی دنیا که اقتصاد اول را دارند، سهم صندوق‌های بازنشستگی ۴۲ تریلیون دلار است که این کشور‌ها نقش مهمی در اقتصاد دنیا دارند و در ۱۵ کشور دیگر سهم صندوق‌های بازنشستگی ۵ تریلیون دلار است.

 

افتخاری با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۹ در ۲۲ کشور دنیا دارایی‌های صندوق بازنشستگی ۱۹ درصد رشد داشته است، گفت: به دلیل پایین بودن نرخ بهره و سود، در کشور‌های توسعه یافته ارزش آفرینی با سرعت انجام نمی‌شود، اما صندوق‌ها توانسته‌اند دارایی خود را ۱۹ درصد رشد دهند که این نشان دهنده این است که در حوزه اقتصادی خوب عمل کرده و دارایی‌های خود را حفظ کرده‌اند.

 

وی افزود: بیشترین سهم این دارایی‌ها مربوط به آمریکا با ۱۷.۸ درصد رشد بوده است و اگر در کشور‌های دیگر دارایی‌ها و بازدهی‌های صندوق‌های بازنشستگی رشد نداشته باشد، با چالش روبرو می‌شوند که کشور ما نیز یکی از آن‌ها است.

 

رئیس صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: آمریکا، بریتانیا، ژاپن، استرالیا و کانادا ۵ کشوری هستند که دارایی‌های صندوق بازنشستگی در آن‌ها و همچنین سود آن بیش از سایر کشور‌ها است.

 

افتخاری تأکید کرد: منابع درآمد‌های صندوق بازنشستگی از چهار منبع کسب می‌شود که یکی از آن‌ها کسورات حقوق شاغلان، درآمد حاصل از سرمایه گذاری، تعهدات دولت و سایر درآمد‌ها است که تعهدات پرداخت حقوق، همسان سازی، امور رفاهی و بیمه تکمیلی درمان از جمله اقداماتی است که ما در صندوق بازنشستگی کشوری انجام می‌دهیم.

 

وی با اشاره به اینکه ۱.۵ میلیون بازنشسته تحت پوشش صندوق کشوری هستند، گفت: یک میلیون شاغل نیز از صندوق بازنشستگی حقوق دریافت می‌کنند.

 

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص نسبت پشتیبانی نیز تصریح کرد: نسبت پشتیبانی یعنی تعداد شاغلان و حقوق بگیران به افرادی که بازنشسته شده اند که این موضوع در کشور ما در حال حاضر نشان دهنده این است که ورودی هایمان به شدت کاهش و درآمد‌های ما نیز کاهش داشته است.

 

به گفته افتخاری، تعداد بازنشسته‌ها ۱۵.۵ درصد رشد داشته، در حالی که درآمد‌های ما (کسوربرداری) نیز ۱۱ درصد کاهش داشته است.

 

وی با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود که در سال ۹۹ اعتبار دولت در کمک به صندوق بازنشستگی به ۷۵ درصد برسد و کسور بازنشستگی نیز به ۱۸ درصد کاهش یابد.

 

افتخاری با تأکید بر اینکه سهم وابستگی صندوق بازنشستگی به دولت در هشت سال گذشته ۴۳۳ درصد رشد داشته، چرا که بالاتر از نرخ تورم حقوق بازنشسته‌ها افزایش پیدا کرده است، گفت: به طوری که در سال ۹۸ و ۹۹ میزان حقوق پرداختی به بازنشستگان کشوری ۳۲۷ درصد رشد داشته و به طور میانگین سالی ۳۰ درصد به حقوق بازنشستگان کشوری اضافه شده است.

 

وی ادامه داد: طی سال‌های ۹۷،۹۸ و ۹۹ بیشترین رشد را در حقوق پرداختی بازنشستگان کشوری داشته ایم.

 

افتخاری تصریح کرد: کسور دریافتی کاهش معناداری داشته، به طوری که از ۲۷ درصد در سال ۹۴ به ۱۸ درصد در سال جاری رسیده است که این موضوع نیز نشان دهنده کاهش درآمد‌های صندوق کشوری است.

 

وی افزود: میانگین افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۹۹ با دو بار افزایش در ابتدای سال و مهرماه ۸۳ درصد رشد داشته است.

 

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به پیش بینی وضعیت صندوق کشوری در سال ۱۴۲۰ اشاره کرد و گفت: به فرض اینکه تعداد بازنشستگان در ۲۰ سال آینده ثابت بماند و افزایش حقوق را سالیانه فقط ۲۰ درصد داشته باشیم، پیش بینی می‌کنیم که در سال ۱۴۲۰، دو و نیم برابر از بودجه عمومی امسال بیشتر باید حقوق بدهیم.

 

افتخاری گفت: پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۲۰ حداقل میزان حقوق پرداختی به بازنشستگان کشوری ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان باشد و سهم دولت از این حقوق دو دهم میلیون میلیارد تومان خواهد بود.

 

وی به ابرچالش صندوق بازنشستگی کشوری در سال‌های آینده اشاره کرد و گفت: درآمد حاصل از سرمایه گذاری‌های ما تنها ۷ درصد رشد داشته که خیلی کم است و نشان می‌دهد بخش اقتصادی ما خوب اداره نشده است، به همین دلیل باید در این حوزه اقدامات خوبی انجام شود، چرا که وضعیت فعلی اصلاً مطلوب نیست.

 

افتخاری در پاسخ به این سوال که آیا ما توان ایفای تعهدات آینده را داریم یا خیر؟، گفت: پاسخ این سوال خیر است و برای خروج از این مشکل یا باید حق بیمه شاغلان کسورپرداز را بالا ببریم که امکان پذیر نیست، یا اینکه افزایش جذب شاغلان را بیشتر کنیم که در این خصوص نیز با محدودیت مواجه هستیم و یا اینکه حقوق و مزایا را افزایش دهیم که این هم امکان ندارد، بنابراین تنها راه تغییر مسیر سرمایه گذاری در بنگاه‌های پربازده و بهبود بنگاه داری است.

 

وی افزود: بنابراین چالش اصلی ما، وابستگی به بودجه عمومی دولت است و راهبرد حل این چالش، بهبود بهره وری دارایی‌ها و اصلاح سرمایه‌گذاری‌ها است و هدف ما باید این باشد که سهم دولت در صندوق بازنشستگی کشوری به ۵۰ درصد کاهش پیدا کند. در این خصوص فشار صندوق در بودجه عمومی دولت کم می‌شود و همچنین کسب درآمد بیشتر نیز حاصل خواهد شد.

 

حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ دو برابر شد   جزئیات و جدول حقوق بازنشستگان پس از همسان سازی

 

۳ خبر خوش شریعتمداری به کارگران و بازنشستگان/ حقوق بازنشستگان 90 درصد افزایش می‌یابد

شریعتمداری گفت: حقوق بازنشستگان 90 درصد افزایش می یابد و آنان می توانند از مزایای وام 5 میلیون تومانی بدون ضامن نیز بهره مند شوند.


به گفته وزیر رفاه حقوق بازنشستگان پس از متناسب سازی 90 درصد بیشتر شده است و با توجه به انجام همسان سازی در مرداد ماه دریافتی 3.5 میلیون بازنشسته با واریز افزایش 90 درصدی همراه بوده است. شریعتمداری همچنین افزود: بازنسشتگان می توانند از وام 5 میلیونی بدون ضامن برخوردار شوند. جزئیات خبرهای خوش وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی را برای کارگران و بازنشستگان را در ادامه خبر بخوانید.

 

وزیر رفاه از افزایش حدود ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان پس از متناسب‌سازی حقوق خبر داد و گفت: ۳٫۵ میلیون نفر از بازنشستگان تامین اجتماعی مشمول متناسب‌سازی حقوق شده‌اند که در مردادماه با اعتبار ۳۲ هزار میلیارد تومان متناسب‌سازی انجام شد.

 

وزیر رفاه از افزایش حدود ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان پس از متناسب‌سازی حقوق خبر داد و گفت: بازنشستگان تامین اجتماعی می‌توانند از تسهیلات ۵میلیون تومانی بدون ضامن برخوردار شوند.

 

محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تبریک فرا رسیدن هفته دولت گفت: ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان شیوع کرونا با مشکلاتی مواجه شدیم و از همان ابتدا تلاش کردیم با امکاناتی که در اختیار داریم، هم در امر تولید دارو و هم نگهداری بیماران به‌صورت سرپایی و بستری گام‌های موثری برداریم.

 

خدمات به بیماران کرونایی


وی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی اقدامات موثری در خصوص ارائه خدمات به بیماران کرونایی انجام داده است، افزود: ۴۰ هزار نفر از بیماران کرونایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی که حدود ۸۰ بیمارستان است، بستری شده که ۹۰ درصد آنها خوشبختانه به سلامت از این مراکز خارج شدند.

 

حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ دو برابر شد   جزئیات و جدول حقوق بازنشستگان پس از همسان سازی

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در تولید داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی قدم‌های موثری برداشته شد و همچنین مراکز مختلف ما، شهدایی را تقدیم کردند.

 

شریعتمداری، مهم‌ترین اقدام ماه‌های گذشته را متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی دانست و گفت: ۵/ ۳ میلیون نفر از بازنشستگان تامین اجتماعی مشمول متناسب‌سازی حقوق شده‌اند که در مردادماه با اعتبار ۳۲ هزار میلیارد تومان متناسب‌سازی انجام شد؛ البته نیمی از این اعتبار در سال جاری هزینه خواهد شد.

 

وی تاکید کرد: مشابه این اقدام نیز برای بازنشستگان کشوری در حال انجام است که آنها نیز بتوانند از افزایش حقوق برخوردار شوند. در مجموع حدود ۹۰ درصد حقوق بازنشستگان از این طریق افزایش خواهد داشت.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در تعیین دستمزد کارگران نیز با تمام مشکلات کارفرمایان و محدودیت‌های بازار، تلاش شد حقوق بازنشستگان متناسب با تورم افزایش پیدا کند.

 

جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری سال ۹۹

 

حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در سال 99 بین 30 تا 70 درصد بیشتر شد و این مبلغ افزایش حقوق بازننشستگان در فیش حقوقی مهرماه 99 اعمال می شود.


 حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در پی اجرای متناسب سازی یا همسان سازی حقوق بازنشستگان رقمی بین 30 تا 70 درصد بیشتر شد. مطابق آیین نامه متنساسب سازی حقوق بازنشستگان؛ حقوق بازنشستگان باید 90 درصد حقوق شاغلان هم رتبه خود باشد. در ادامه خبر میزان افزایش و مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری را بخوانید.

 

بر اساس آن‌چه اعلام شده، با اجرای این طرح، حقوق بازنشستگان هر گروه شغلی باید معادل ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغلان همان گروه باشد؛ اتفاقی که تاثیر قابل‌توجهی در بهبود سطح معیشتی حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بازنشسته کشوری و لشکری خواهد داشت.

حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ دو برابر شد   جزئیات و جدول حقوق بازنشستگان پس از همسان سازیحقوق بازنشستگان در سال ۹۹ دو برابر شد   جزئیات و جدول حقوق بازنشستگان پس از همسان سازی

 


طبق جداول منتشرشده، حقوق بازنشستگان کشوری حدود ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. همچنین باتوجه به خبر‌های منتشرشده درباره میزان حقوق بازنشستگان لشکری، افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان نیز از بازنشستگان کشوری کمتر نخواهد بود.

 

جزئیات مصوبه دولت درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری سال ۹۹

ابتدای امسال بود که دولت ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اختصاص داد و با این کار، علاوه بر افزایش ۱۵ درصدی حقوق همه شاغلان و بازنشستگان، مبلغ دیگری نیز طبق جداول تعیین‌شده به حقوق بازنشستگان اضافه شد. حالا در آغاز شش‌ماهه‌دوم سال ۹۹، دومین مرحله متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با اختصاص ۱۸ هزار میلیارد تومان اجرایی شده است. بر اساس اعلام دولت، بودجه اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، از محل واگذاری سهام‌های دولتی (به ارزش تقریبی و تا سقف ۱۸۰ هزار میلیارد ریال)، به صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح تامین می‌شود.


البته چنان‌چه ارزش قطعی سهام، بیش از ارزش برآوردشده باشد، با پیشنهاد سازمان خصوصی‌سازی و تصویب هیئت واگذاری، رساندن حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد میانگین حقوق مشمول کسور بازنشستگی شاغلان هم‌طبقهتعدیلات لازم اعمال خواهد شد. اما در آن سوی ماجرا، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده‌اند عدالت در نظام پرداخت و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تحت‌پوشش خود را اجرایی کنند، با ملاک.

 

صدور احکام جدید، به زودی

پس از آن‌که روز یک‌شنبه سخنگوی دولت از تصویب آیین‌نامه این طرح خبر داد، «اکبر افتخاری» رئیس صندوق بازنشستگی کشوری هم در صفحه اینستاگرامی خود خطاب به بازنشستگان کشوری سه نکته را اعلام کرد:


یک: تا چند روز دیگر احکام جدید صادر و اعلام می‌شود. لطفا شکیبا باشید تا روال قانونی و اجرایی طی شود.
دو: از مهرماه به بعد، حقوق بازنشستگان کشوری براساس آیین‌نامه همسان‌سازی پرداخت خواهد شد. سه: همه اطلاعات را پس از صدور احکام می‌توانید با مراجعه به سایت صندوق بازنشستگی کشوری در حکم جدید خود مشاهده بفرمایید. هر دو سایت Sabasrm.ir و Cspf.ir.

 

چه کسانی مشمول افزایش حقوق نمی‌شوند؟

اما طبیعتا طرح متناسب‌سازی حقوق شامل برخی بازنشستگان نمی‌شود؛ هرچند که احتمالا تعداد این افراد اندک خواهد بود. «اکبر شیرمحمدی» مدیرکل فنی صندوق بازنشستگی در این‌باره گفته است:

 

 

کسانی که درگروه‌های شغلی خود افزایش حقوق بازنشستگی آن‌ها عدد بالایی را نشان می‌دهد، مشمول این قانون نشدند.
امسال حدود ۱۰ درصد بازنشستگان با حقوق بالا نسبت به میانگین گروه خود، مشمول قانون همسان‌سازی حقوق نشدند و تنها ۱۵ درصد افزایش حقوق سنواتی به آن‌ها تعلق گرفت؛ زیرا دریافتی حقوق آن‌ها از گروه همترازشان بالاتر بوده است؛ بنابراین، همسان‌سازی به آن‌ها تعلق نگرفت.


در سال ۹۷، حدود ۸۳ درصد از بازنشستگان مشمول همسان‌سازی شدند و ۱۷ درصد مشمول نشدند، در سال ۹۸ نیز ۱۳ درصد مشمول این قانون نشدند.

 

انتشار جدول‌های تاییدنشده

اگرچه تا عصر دیروز جدول رسمی میزان افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری منتشر نشد، اما فعالان صنفی این دو گروه، جدول‌های مربوط به آن را در فضای مجازی و برخی خبرگزاری‌ها منتشر کردند؛ جدول‌هایی که به ادعای آن‌ها، نسخه نهایی و ملاک و معیار اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق هاست. ما نیز تاکید می‌کنیم که این جدول‌ها توسط نهاد‌های رسمی تاییدنشده بااین‌حال با توجه به عدم تکذیب آن از سوی این سازمان‌ها و تاکید فعالان صنفی بر صحت آن، شاید بتوان هم‌اکنون آن را تنها معیار و سند موجود درباره جزئیات طرح به‌شمار آورد.

 

 

 

چند نکته درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری سال ۹۹

برای بازنشستگان فروردین ۸۸ به بعد، آخرین طبقه درج‌شده در آخرین حکم شاغلی یا اولین حکم بازنشستگی ملاک عمل است. با این توضیح که «طبقه» از یک تا ۱۶ بوده و معادل ردیف‌های ۵ تا ۲۰ می‌باشد. به طور مثال طبقه یک معادل گروه ۵ و طبقه ۱۶ معادل گروه ۲۰ خواهد بود.


بازنشستگان با ۳۰ سال سابقه که حداقل ۲ سال سابقه مدیریت داشته باشند، حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان افزایش حقوق بیشتری خواهند داشت. ملاک مدیریت، داشتن حداقل ۲ سال مدیریت یا معاونت است.


کارمندانی که در مناطق جنگ‌زده با حکم یا ابلاغ خدمت کرده باشند، به ازای هر سال از امتیاز مربوط برخوردار خواهند شد.


عائله‌مندی و حق اولاد، همانند گذشته علاوه بر مبالغ مندرج در جدول، به مشمولان پرداخت خواهد شد.


به ازای هر سال خدمت مازاد بر ۳۰ سال، ۵/۲ سال به حقوق اعلام شده افزوده خواهد شد. همچنین به ازای هر سال کمتر از ۳۰ سال، ۵/۲ سال از حقوق تعیین‌شده کسر می‌شود.

منبع: راهبرد معاصر
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین