پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00020:24 - 1400/06/07

عزم جدی بانک مرکزی برای فعال سازی کیف الکترونیک پول

کارگر آنلاین | بانک مرکزی از عزم جدی نهاد ناظر پولی برای عملیاتی سازی کیف الکترونیک پول خبر داد.

«مهران محرمیان» در دیدار با مدیران شرکت‌های راهبر در زمینه کیف الکترونیک پول با اشاره به گذشت یکسال از تصویب مقررات کیف الکترونیک پول در شورای پول و اعتبار، گفت: تغییرات این حوزه در یکسال اخیر مطابق با سطح انتظارات بانک مرکزی نبوده است و امیدواریم که این هم اندیشی آغاز فصل جدیدی از تحولات در این خدمت باشد.

وی افزود: در این راستا، از هفته آینده برای شرکت‌هایی که open loop هستند، سوئیچ تعامل پذیری فعال می‌شود و شرکت‌های close loop نیز باید به تدریج وارد فرآیند شوند و بتوانند سایر خدمات را نیز به مشتریان ارائه دهند.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تاکید بر لزوم همکاری شرکت‌های PSP در پیشبرد فرآیند تعامل پذیری گفت: همکاری بانک‌ها و شرکت‌های راهبر در عملیاتی شدن این موضوع سازنده خواهد بود و اگر بانک‌ها همکاری لازم را در این مورد نداشته باشند بانک مرکزی ملزم به تغییر مقررات خواهد شد.

شرکت‌های PSP از جمله شرکت‌های بزرگ در حوزه پولی و مالی کشور محسوب می‌شوند که واسطه بین بانک‌ها و مشتریان تجاری بوده و به طور عملی خدمات بانکی را برای عموم مردم پیاده سازی می‌کنند.

وی تصریح کرد: در صورت عدم همکاری شرکت‌های PSP، به طور حتم بازیگران جدیدی وارد عرصه می‌شوند که کل بازار را از آن خود خواهند کرد.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی نیز در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه اکنون فرصت مناسبی برای کسانی است که می‌خواهند وارد این حوزه شوند، گفت: بانک مرکزی تاکنون در خصوص کارمزدهای مربوط به کیف الکترونیک پول ورود نکرده است و اختیار تعیین آن بر عهده راهبران قرار داده شده است که این امر منجر به رقابت بین راهبران می‌شود.

داود محمد بیگی در این خصوص گفت: بر اساس ماده ۲۰ بند چهار قانون پولی و بانکی در صورتی که بانک مرکزی نسبت به تعیین کارمزد برای کیف الکترونیک پول اقدام کند، ملزم به تعیین همزمان کف و سقف آن خواهد بود.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت با تاکید بر اینکه سقف تراکنش‌های کیف الکترونیک پول از دیگر مشکلات مطرح شده توسط شرکت‌های PSP است، عنوان کرد: در حال حاضر سقف تراکنش‌ها ۵۰۰ هزار تومان است و هر شخص صرفاً در سه راهبر می‌تواند کیف پول الکترونیکی داشته باشد که در فازهای بعدی برای توسعه و افزایش آن باید تدابیری اندیشیده شود.

محمدبیگی در خصوص دوره تسویه در کیف پول‌های الکترونیکی و لزوم تسویه زیر ۷۲ ساعت، خاطرنشان کرد: سیکل تسویه در کیف پول‌ها با شاپرک متفاوت خواهد بود و امکان تسویه دو بار در روز برای آن‌ها تعبیه شده است.

به گزارش ایرنا، موضوع «کیف الکترونیک پول» در سی و چهارمین جلسه شورای فقهی بانک مرکزی بررسی شد و در نهایت مورد تأیید قرار گرفت. براین اساس بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند به منظور تسهیل پرداخت‌های ریزمقدار (خُرد)، کیف الکترونیک پول مبتنی بر حساب صادر و برخی از خدمات پرداخت را در شبکه پرداخت کشور از طریق این ابزار عرضه کنند.

کیف پول الکترونیکی یک ابزار پرداختی با قابلیت ذخیره پول الکترونیکی است که از سال ۹۲ در نظام بانکی کشور سابقه دارد و کیف پول الکترونیک از نوع بسته در کشور ما عموماً این خدمات در قالب کارت‌های هدیه ارائه می‌شود که مبالغ از قبل مشخصی در آنها قرار دارد. همچنین، نمونه‌ای از کیف پول الکترونیکی نیمه بسته در ایران، اپلیکیشن‌هایی هستند که می‌توان در آن‌ها حساب کاربری خود را با استفاده از کارت‌های بانکی شارژ و در خریدها از آن استفاده کرد.

منبع: ایمنا
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین